İl genelinde aşırı yağışlar nedeniyle hizmetlerin aksamaması için gayret eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bir taraftan yollarda meydana gelen heyelanları temizlerken, kar yağışı olan bölgelerde de yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerince yürütülen kış çalışmaları kapsamında bir taraftan heyelan olan yollarda yol temizleme, kar yağışı olan bölgelerde ise kar küreme çalışmaları sürüyor. Ayrıca kış lastiği olmadan yola çıkarak mahsur kalan araçların ve vatandaşların da kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi kış çalışmaları kapsamında halen Çağlayancerit Kale Cemal Obası, Bertiz Başdervişli Elmacık, Yedikuyular, Kümperli, Kaynar-Kumarlı, Şahinkayası, Çamlıca, Çiğşar, Kargaçayırı, Çukurhisar, Kurucaova, Tekir gibi bölgelerde kar yağışına karşılık karla mücadele çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor.

Kar kalınlığının 2 metreyi geçtiği bölgelerde kar küreme çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, kış lastiği olmayan veya zincir takmayan araçların yolda mahsur kalmaları da kar küreme ve yol açma çalışmalarını olumsuz etkiliyor.

Editör: TE Bilişim