Taşdoğan, Kahramanmaraş Teknokent bünyesinde çalışır hale getirilen programla, tomografi ile hastanın en kısa sürede teşhis edildiğini kaydetti.

Taşdoğan, '”Tanıttığımız yapay zeka, radyolojik tanı koyma becerisi dünyada en yüksek performansı gösteren ilk üç uygulamada yer almakta ve Türkiye’de bir ilk olma özelliğine sahiptir” dedi.

Milletvekili Taşdoğan, “Henüz tanı laboratuvarı olmayan yerlerde bir tomografi ile hastanın kovid-19 olup olmadığını 1 dakika yönlendirebilecek bir programdan bahsediyoruz. Dolayısıyla pozitif bir hasta gelirse bu sayede hemen önlem alınabilecek. “dedi.

Kahramanmaraş’ta heyelan sonrası evi yıkılma riski bulunan vatandaş isyan etti

Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesine bağlı Saygılı mahallesinde meydana gelen heyelan nedeniyle bir ev yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Kent merkezine 29 kilometre uzaklıktaki mahallede heyelan nedeniyle evin arka bölümündeki ardiye bölümü kısmen yıkılırken, binayı ayakta tutan kolon ve duvarlarda çatlaklar oluştu.

Evinin yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirten kişi, heyelan’ın belediyenin yol çalışması sonrası yaşandığını öne sürdü. Ana yolun belediye ekiplerince yapıldıktan sonra evlerinin arkasına istinat duvarı çekilmediğini iddia eden vatandaş sosyal medyadan paylaştığı görüntülerle yetkiliklere isyan etti.

Çektiği görüntü ile evin durumunu paylaşan kişi şunları söyledi;

“Burada yaklaşık 2 ay önce heyelan oldu. Gelen yetkililer birkaç fotoğraf çekip gitti. Daha önce evimizin arkasında yol çalışması yapıldı ve yola istinat duvarı örülmeden gittiler. Bu yüzden evimizin bulunduğu bölgedeki anayolda heyelan oldu. Belediyeye gidiyoruz derdimiz anlatacak kimseyi bulamıyoruz. Ev uçtu uçacak, bizim gidecek hiçbir yerimiz yok. Yetkililer ev başımıza çöktüğünde mi gelecekler?”