Kurs, Yeni yılda eğitim ve öğretim vermeyi planlıyor.

Senem Ayşe Mahallesinde bulunan ve Diyanet Vakfına ait yapılan arsada inşaatına başlanan 4-6 yaş Kuran Kursu bir hayırseverin 400 bin Türk lirası bağışıyla sone gelindi. Kaba inşaat ve dış mantoluma işi ve penceresi tamamlanan kurs, su elektrik ve ısınma şebekeleri çekilmesi ardından iç boya badana işi tamamlandıktan en kısa zaman içerisinde hizmete açılması bekleniyor.

Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü Davut Polat, devlet ve vatandaş iş birliği ile yapılan 4-6 yaş Kur’an Kursu inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, “Çalışmalarda artık sona gelindi. Kısa bir süre içinde tamamlamayı hedefliyoruz. Bu anlamda vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacımız var” dedi.

Kur’an Kursu’nun tamamlanması ile birlikte ilçenin 4-6 yaş Kurs ihtiyacının önemli bir eksikliğinin de giderileceğini belirten Müftü Davut Polat, “Yaklaşık maliyet 800 bin TL dir. 3 katlı olan kursumuzda 120 öğrenci eğitim görebilecek, 4-6 yaş yavrumuza 4 sınıfla kurs verebileceğiz. İçinde, 4-6 yaş oyun alanı ile hizmet verecek olan kursumuzun yüzde 90’ı tamamlandı. Artık sona geldik ve inşallah hayırsever vatandaşlarımızın katkıları ile kısa zamanda tamamlamayı hedefliyoruz. Bu zamana kadar kursumuza destek olan bütün hayırseverlere ve bizleri cesaretlendirip inşaatın bu duruma gelmesine büyük destek olanlara da ayrıca teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun” dedi.