Okulların 2 yıldır kapalı olmasına rağmen, ders başı yapılacağı döneme yakın yıkımı yapılan okulların bahçesindeki inşaat öğrenciler için tehlike saçıyor.

Türkiye’de eğitim öğretime 2019 yılının Mart ayında ilk vakanın görülmesinin ardından ara verilirken 2 yıla aşkın süredir okullarda kapalıydı. Bu süre zarfında okullarda eğitimler online olarak yapılırken, bilim kurulunun yakın zaman diliminde virüsün seyri ve aşının yaygınlaşmasıyla aldığı karar sonrası okullar açıldı.

Kahramanmaraş’ta ise okulların açılmasının ardından en çok dikkat çeken ve velilerin tepki alan konu ise okulların kapalı olduğu 2 yıl boyunca tamamlanmayan yıkım işleri oldu. Özellikle Dulkadiroğlu ilçesindeki Ziya Gökalp İlköğretim Okulu ve 100.yıl Ortaokullarında yıkımı yüzde 80’e yakın tamamlansa da, inşaatlardan kalan moloz parçaları ve inşaat atıkları velilerden tepki topladı.

Öğrencilerin teneffüse çıktığında bahçede geçireceği vakitlerde de yine bu inşaat ve yıkım bölümü büyük tehlike saçıyor. Konuyla ilgili olarak ne tür bir çalışma yapılacağı da merak ediliyor.