Ülke ekonomisinin içinde bulunduğu durumu belirterek, esnafların zor günler geçirdiğini, gelir ve gideri uç uça götürmeğe çalıştıklarını vurguladı.

Gülmezoğlu kantinciler olarak zor durumda olduklarını da ekleyerek, ‘’Kantinlerimizde çalışanlarımız var, simitçimiz var, ayrancımız var, ekmekçimiz var. En önemlisi çalıştırdığımız insanlar var. Yevmiye ile çalışıyorlar. Biz ürünlerimizin birçoğunu günlük taze tüketim üzerine alıyoruz. Bugün bu tatil kararı ile tüm ürünler yarına çıkmayacak. Ne olacak bu halimiz. Milli eğitim müdürlüğü bunu daha erken söylese olmaz mıydı?’’ şeklinde konuştu.

Tatil kararının nasıl alındığını merak ettiğini soran Gülmezoğlu, ‘’Öğrenciler okula gelmiş, saat 8 olmuş, ilk ders bitmiş, hop okullar tatil. Bunun servisçisi var, annesi var, babası var, bu bir zincir gibi. Okula gelen öğrenciyi geri göndermek ne kadar doğru? Zaten çıt kırıldım zaman diliminde buyurun birde buradan yakın diyorum. Tatil kararı almak kolay, gerisi düşündü mü acaba Milli Eğitim Müdürü, sabah öğrenciyi babası okula bırakıp işe gidiyor geri dönüş nasıl olacak şimdi?’’ diyerek sorularına cevap beklediğinin bilinmesini istedi.