Kent genelinde, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu hükümleri gereği, 1 Nisan - 30 Haziran 2021 tarihleri arasında amatör ve ticari olarak Sazangiller ve Yayın balıklarının avlanması yasaklandı.

Sazan ve yayın balıkları genel olarak bölgemizde 1 Nisan – 30 Haziran ayları arasında yumurta bırakırlar. Bu dönem içinde üreme alanlarında yapılan kaçak avcılık ile balık popülasyonu artışı engellenmektedir. Bunun sonucunda da sucul yaşamın doğada var olan dengeside bozulmakta, balık kaynaklarımız her geçen gün azalmaktadır. Ekonomik olarak etkiside; halkın söz konusu balıkları daha çok ve ucuza tüketmek yerine, pahalı olarak az miktarda tüketmek olarak yansımaktadır.

Söz konusu türlerin, özellikle sazan ve yayın balığının her geçen gün azalma gösterdiği bir dönemde, yumurta bırakabilmeleri için, başta balıkçılar olmak üzere tüm halkın, balık türlerinin korunması, yaşatılması ve bilinçli avcılık adına belirtilen süreler içinde avcılık yapmamaları, avlanan balıkları satın almamaları gerekmektedir. Bu tür faaliyet içinde bulunanları da İl Jandarma Komutanlığının 112-156 ve Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün 174 no’lu Alo Gıda hattına bildirmeleri gerekmektedir.