Kentte görevli ajans muhabirlerince şimdiye dek konuyla ilgili 2010 ile 2020 yılları arasında en az 8 haberin arşivine ulaştık.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Alabalıkla ilgili ilk haber 2010- 2011 yıllarında ‘Kahramanmaraş alabalık üretim merkezi oluyor’ başlığıyla Kahramanmaraş’ın efsane muhabirlerinden, şimdilerde AA İzmir Bölge müdür olan Ahmet Caner Baysal tarafından yapıldı.

Baysal’ın ardından sırasıyla 2013 yılında ‘Denizi olmayan Kahramanmaraş, balık ihracatında ilk 3’e girdi’ başlığıyla,

2016 yılında ‘Denize kıyısı olmayan Maraş'tan 15 ülkeye balık ihracatı’ başlığıyla,

2017 yılında ‘Denizi olmayan Kahramanmaraş, yılda 20 milyon dolarlık balık ihraç ediyor’ başlığıyla,

2018 yılında ‘Denize kıyısı yok balık ihraç ediyor’ başlığıyla,

2019 yılında ‘Denize kıyısı olmayan Kahramanmaraş'ta, alabalıktan yıllık 8 milyon Euro gelir’ başlığıyla

ve son olarak bugün ‘Denizi olmayan kentten 25 milyon dolarlık balık ihracatı’ başlığıyla pek çok kez haberi yapıldı.

İŞTE BUGÜN YAPILAN MEŞHUR BALIK HABERİMİZ

Kahramanmaraş'ta 48 tesiste bir yılda üretilen 6 bin 700 ton alabalık yurt içi ve yurt dışındaki sofraları lezzetlendiriyor.

Kahramanmaraş Su Ürünleri Üreticileri ve Yetiştiricileri Birlik Başkanı Mehmet Aras, AA muhabirine, kentte 42 yıldır alabalık üretiminin yapıldığını belirtti.

Bölgedeki 48 tesiste yıllık ortalama alabalık üretiminin 6 bin 700 ton olduğunu ifade eden Aras, bunun yaklaşık 3 bin 800 tonunun ihraç edildiğini dile getirdi.

Aras, Kahramanmaraş'ın alabalık üretiminde üst sıralarda olduğunu aktararak, "Denizi olmayan Kahramanmaraş'tan 54 ülkeye balık ihracatı yapılıyor. Bu ihracattan da yaklaşık 25 milyon dolar gelir elde ediliyor." dedi.

Kahramanmaraş'ta 30 yıldır balıkçılık yapan İbrahim Sarı ise ağırlıklı olarak Arap ülkelerine ihracat gerçekleştirildiğini söyledi.

Kentte her yıl balık üreticiliğinin gelişim gösterdiğini, kaynak sularının çok olmasının da insanları bu sektöre teşvik ettiğini anlatan Sarı, "Azımsanmayacak bir üretim rakamımız var. Denizi bulunan birçok kentin önündeyiz. Bunun nedeni de barajların sayısının fazla olması ve balığın gelirinin iyi olmasıdır. Fiyatlar sezona göre değişse de şu anda kilosu ortalama 24 liradan satışa sunuluyor ve birçok balıktan uygun." dedi.