Türkiye'de Büyükşehirler arasında sokağa çıkmayın uyarısına en az uyan illerden arasında yer alan Kahramanmaraş'ta koronavrüs hastalarındaki hızlı artış kötü sonuçlar doğurabilir.

Uzmanlar, zorunlu haller dışında vatandaşların evlerinde kalma konusunda diğer illere göre daha duyarsız davrandıkları, bunun da hastalığın yayılmasını artırabileceği uyarısında bulunuyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şimdiye kadar koronavirüsle ilgili günlük raporları sunarken genel rakamları veriyor, vakanın illere göre dağılımını sunmuyordu.

Önceki gün Türkiye'de koronavirüs vaka sayısı detaylı bir şekilde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanmıştı. Bakan Koca il il koronavirüs vakaları hakkında da bilgilendirme yapmıştı.

13 Nisan Pazartesi akşamı Bakan Kocanın verdiği bilgilere göre Kahramanmaraş’ın Onikişubat, Dulkadiroğlu ve Elbistan ilçelerinde görülen toplum vaka sayıları da belli oldu. İkisi merkez 3 büyük ilçe arasında en az vaka Dulkadiroğlu ilçesinde görüldü.

2 gün önceki verilere göre toplam 80 vakanın tespit edildiği Kahramanmaraş’ta Onikişubat ilçesinde 30, Dulkadiroğlu ilçesinde 18 ve Elbistan ilçesinde 32 vaka görüldü.

Öte yandan, en son güncellenen bilgilere göre Kahramanmaraş genelinde vaka sayısı 115’e çıkmıştı. (MARASPUSULA)