2019 yılında Dulkadiroğlu ilçesinde yaşanan olayda, Hükümet Bulvarında, sivil ekip aracıyla seyir eden polis memurları H.Ç. ve İ.B. ile bölgede görevli parkomat görevlisi M.Y. arasında tartışma çıkmış ve kavgada, yaya iken kendisine yol vermediğini öne sürdüğü polislere hakaret ettiği iddia edilen M.Y., bir polise de saldırmıştı.

M.Y.’nin polis memuruna saldırdığının güvenlik kamerası görüntüleri de yine basın yayın organları tarafından haberlere yansımıştı.

Hırsızlık, kasten yaralama ve mala zarar verme 22 ayrı suçtan kaydı olan parkomat görevlisi M.Y. gözaltına alınarak hakkında işlem yapılmıştı.

Yaklaşık 1.5 yıl önce yaşanan bu olayın haber kanallarında ve basın yayın organlarında çıkmasına itiraz eden parkomat görevlisi M.Y., “Özel hayatın gizliliğini ihlal, iftira, kişilik haklarına saldırı ve hakaret” suçlamasıyla aralarında ulusal ve yerel basın organlarının da bulunduğu 9 kurumdan şikayetçi oldu.

Cumhuriyet Başsavcılığında incelenen dosya sonrasında şüphelinin açık kimlik bilgilerinin haber içeriğine yazılmadığı ve bu haliyle yapılan haberlerin suç teşkil etmediği gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.