Özel Necip Fazıl Teknik ve Anadolu Lisesi Yeşilay Kulübü öğrencileri tüm dünyayı kasıp kavuran Koronavirüs hakkında Kahramanmaraşlılara doğru bilgi vermek ve halkımızın duyarlılığına dikkat çekmek için ‘’Korana Virüsle Topyekûn Mücadele‘’ sloganıyla yola çıkan öğrencilere Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren Hayat Akademi ve Doğru Cevap yöneticileri de destek verdi.

Projenin fikir sahibi Özel Necip Fazıl Teknik ve Anadolu Lisesi 12 TA sınıfı öğrencisi Yeşilay Kulübü Başkanı Enes DEMİR, salgının Çin‘in Wuhan kentinden ortaya çıktığı günden beri gerek sosyal medyada gerekse çevremde Korana virüsü ile ilgili doğruluğu tescillenmemiş onlarca paylaşım ve söyleme muhatap olduğunu ve bu durumdan tedirgin olduğu için böyle bir projeyi faaliyete geçirmek istediğini ifade etti.

Demir, "Konuyu ilk olarak kulüp rehber öğretmenize anlattım. Rehber öğretmenimizle birlikte okul idaresiyle görüşüp proje hakkında bilgilendirme yaptık ve onların da desteğiyle projeyi başlattık. İlk etapta okulumuzda bilgilendirme seminerleri düzenledik. Sonrasında okulumuz ve diğer sponsorların desteği ile Sağlık Bakanlığımızın hazırlamış olduğu Korona Virüsü kitapçığını ilk etapta 20 bin bastırıp dağıtımını yaptık. Dağıtım işlemlerinin hafta sonuna ve tatile gelmesi sebebiyle kulüp arkadaşlarımın desteğini alamadım. Fakat arkadaşlarımın yerine gönüllü hocalarım ve Kahramanmaraş‘ın birçok market ve esnafın desteğini alarak binlerce kişiye doğru bilgiyi ulaştırmanın mutluluğunu yaşadım.‘’ dedi.

Özel Necip Fazıl Teknik ve Anadolu Lisesi müdürü Cevdet Alperen ise duyarlılıklarından dolayı başta Yeşilay Kulübü Rehber Öğretmeni Alican Dilbirliği'ne, kulüp öğrencilerine ve mücadeleye katılarak destek verenlere çok teşekkür etti. Alperen, Korana Virüs ile Topyekûn Mücadele projesi ile ilgili şöyle konuştu: "Yeşilay Kulübü öğrencilerimiz öğretmenleriyle beraber Korana Virüs ile Topyekûn Mücadele projesini başlattılar. Öğrencilerimizin bu duyarlı çalışmaları bizleri mutlu ediyor. Diğer ülkelerden gelen ölüm haberlerine bakar isek çok şükür bizim ülkemizde Korana Virüs ile mücedalemiz başarılı gözüküyor. Allah’ın izni ile bu salgını da atlatırız. Temizliğe dikkat edelim. Devlet ricalinin önerdiği tedbirlere uyalım. ‘’ dedi.

Fatih Anadolu Lisesi Öğrencileri Başarıya Doymuyor Fatih Anadolu Lisesi Öğrencileri Başarıya Doymuyor


 

Editör: TE Bilişim