Elbistan’da faaliyet gösteren bir firmada gerçekleşen iş kazası sonucu Alparslan Karpınar’ın parmağı koptu. Ambulans verilmeyen ve uzman doktor olmadığı için 2 hastane gezen işçinin parmağı, Gaziantep’te kendi imkanlarıyla bulduğu özel bir hastanede yerine dikildi. Ancak geç kalındığı için tutmayan parmak kesildi.

Elbistan’da, 26 yaşındaki Alparslan Karpınar isimli işçi çalıştığı iş yerinde elini makineye kaptırdı. Kaza sonucu serçe parmağı kopan, yüzük parmağı ise kopma noktasına gelen Kapınar, Elbistan Devlet Hastanesine götürüldü.

ELBİSTAN’DAN KSÜ’YE SEVK EDİLDİ

İddialara göre, talihsiz işçi, hastanedeki yetkililer tarafından kendisini tedavi edecek yeterli donanıma sahip olmadığı gerekçesiyle Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Parmağın yerine dikilmesi için zamanla yarışan işçi, hastanede bir süre ambulans bekledikten sonra KSÜ Tıp Fakültesine sevk edildi.

MİKRO CERRAHİ OLMADIĞI İÇİN DİKİLEMEDİ

Plastik cerrahi servisinde muayene edilen Alparslan Karpınar’a doktorlar; mikro cerrahi uzmanı doktor olmadığı için parmağının yerine dikilmeyeceği, kesileceği, Gaziantep’te bu tür cerrahi operasyonlar yapan özel hastanelerin olduğu söylendi.

AMBULANS VERİLMEDİ

Olayın ardından ikinci bir şok geçiren talihsiz adam, parmağını kaybetmemek için Ambulansla Gaziantep’e 30 bin TL’ye anlaştığı özel hastaneye gitmek istediğini belirtti. Ancak Alparslan Karpınar’a ambulans verilmedi.

Bunu üzerine Alparslan Karpınar, telefonla yaptığı araştırmanın ardından kopan parmağını da yanına alarak, kendi imkanlarıyla Gaziantep’te bulunan özel bir hastaneye geldi. Olaydan yaklaşık 5-6 saat sonra Karpınar’ın yüzük parmağı tedavi edildi, kopan parmağı ise yerine dikildi. Fakat dikilen parmak geç kalındığı için kesildi.

GEÇ KALINDIĞI İÇİN PARMAĞINI KAYBETTİ

Kopan parmağı ile yaklaşık 6 saat dolaştığını belirten Alparslan Karpınar, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Talihsiz şekilde iş kazası geçirdim. Elbistan ilçesinde serce parmağım koptu ve yüzük parmağımda kopmaya geldi. Parmak elimizde Elbistan devlet Hastanesine gittik, parmağımı buzlu poşetin içine aldılar ve kopan parmağıma pansuman yaptılar, Maraş’a sevk ettiler.

“Hocam ... burada bekliyorum. Ne zaman ambulans gelecek’ dedim. Bana verdikleri cevap ‘ambulansı bekliyoruz’ oldu. Ambulans ... sonra geldi ve Sütçü İmam Üniversitesine geldik.

İsmet Karaokur Bulvarı’nda Yürüyüş Yolları Yenileniyor İsmet Karaokur Bulvarı’nda Yürüyüş Yolları Yenileniyor

Saatler geçi bu arada. Sonra üniversitede plastik cerrahi bölümünde doktor yardımcı oldu. Sordum; ‘Bu dikilir mi hocam?’ diye, ‘dikilmez, kesilecek’ dedi. Sonra elimde parmakla dışarı çıktım, sağı solu aramaya başladım.

Parmağın geri tekrar dikilmesi için Mikro cerrahi uzmanın olması lazımmış. Sonra Antep’te özel bir hastaneyle görüştük, karar verdik. Elimizde araba olmadığı için ve ambulansta vermedikleri için özel hastaneye kendi imkanlarımızla Antep’e geldik, baya bir zaman geçti. Hastaneye geldiğimde doktorlar ‘Geç kalınmış’ dedi ama yinede bir umut parmağımı yerine diktiler. Ama tutmadı ve sonra parmağım kesilmek zorunda kaldı. Yüzük parmağımda da yara vardı o parmağım tedavi edildi.” 

Talihsiz olay sonrası nüfusuyla, sanayisiyle, ticaretiyle, tarımıyla, ülkemizin büyükşehirlerinden biri olan Kahramanmaraş’ta mikro cerrahi uzmanın yokluğu bir kez daha hissedildi. Uzuv kayıplarının önlenmesi için her saniyenin hayati önem taşıdığı bu gibi durumların bir daha yaşanmaması adına yetkililerin konuyla ilgili bir an önce adım atarak bu alandaki açığı kapatması gerekiyor.(MARASPUSULA-Ö.GEDİK)

Editör: TE Bilişim