Alınan bilgiye göre olay, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde yaşandı. Elbistan’da, eli kaya parçasının altında kalan gencin parmağı koptu. İlçede yapılan ilk müdahalenin ardından hasta, kopan parmağıyla birlikte KSÜ Tıp Fakültesine sevk edildi.

KSÜ’de muayene edilen gence, hastanede mikro cerrahi uzmanı doktor olmadığı, parmağının KSÜ’de yerine dikilemeyeceği, Gaziantep’teki özel bir hastanede tedavisini yaptırabileceği önerisinde bulunuldu.

Buzlu poşetin içine konan parmağıyla ne yapacağını şaşıran genç, acil önünde yaklaşık 2 saat boyunca telefon görüşmesi yaparak elini tedavi ettirecek bir hastane aradı. Gaziantep’teki özel hastaneyle de görüşen genç, hastanenin elini 30 bin TL karşılığında tedavi edeceğini söylemesiyle ikinci bir şok daha geçirdi.

Çaresizce bir umut arayan genç bir ara doktorlardan; ‘kopan parmağından vazgeçtiğini, köreltmelerini’ istese de, babasının yanına gelmesiyle Gaziantep’e doğru yola çıktı.

Öte yandan, yaşanan tüm bu olaylara hastaneye giden Kahramanmaraş’taki bir gazeteci tanık oldu. Gördüğü manzaradan etkilenen gazeteci ‘Kahramanmaraş en iyisine layık’ derken bir ucundan da bunun için girişimlerde bulunmak gerekiyor. Gerçeklerden kaçarak sadece sahte insanların sahte alkış ve övgülerini görürsünüz notuyla sosyal medya’da gördüğü olayı paylaştı.

talihsiz olay sonrası nüfusuyla, sanayisiyle, ticaretiyle, tarımıyla, ülkemizin büyükşehirlerinden biri olan Kahramanmaraş’ta mikro cerrahi uzmanın yokluğu bir kez daha hissedildi. Uzuv kayıplarının önlenmesi için her saniyenin hayati önem taşıdığı bu gibi durumların bir daha yaşanmaması adına yetkililerin konuyla ilgili bir an önce adım atarak bu alandaki açığı kapatması gerekiyor. (MARASPUSULA)