Temmuz TYP alımı ilanlar açıklandı. 17 şehirde İl Kültür ve Turizm müdürlükleri ne binlerce personel alımları gerçekleştirilecek.

Adaylar liste ya da kura yöntemi ile göreve başlayacaklar.

HANGİ İLLERDE ALIM YAPILACAK VE BAŞVURU ŞARTI NEDİR?

Osmaniye ili Kadirli, Erzincan merkez, Kırşehir merkez, Kahramanmaraş merkez, Kars Merkez, Balıkesir merkez, Niğde, Trabzon Ortahisar, Eskehir, Adıyaman, Aksaray, Mersin Akdeniz, Burdur, Konya, Yozgat Manisa ve Çorum İllerinde onlar yapılacak.

Adayların başvuruda yaş şartında 18 yaşını doldurmuş olmaları istenmektedir. Örgün bir öğrenime devam etmiyor olmak. Açıköğretim öğrencileri Bu anlamda başvuru yapabileceklerdir. Diğer başvuru şartlardan bir tanesi ikamet şartıdır. Adaylarının alım yapılacağı ilde ya da ilçede ikametgah etmiş olmaları ve görev aldıklarında ikamet edebilecek durumda olmaları gerekmektedir. Hangi uygulama alanlarında personel alımı gerçekleştirilecek. Bunlardan bir tanesi çevre temizliği, restorasyon ve kültürel mirasın korunması, çevre temizliği uygulamalarında görevlendirilecekler.

SON BAŞVURU TARİHİ

Adaylar başvurularını İŞKUR e-şube portalından ya da ALO 170 hattı ile gerçekleştirebilecekler.

Şahsen müracaat etmek isteyen adaylar için İŞKUR 81 il genelinde illerde oluşturduğu şubelerinden ilçelerde oluşturduğu hizmet birimleri aracılığıyla başvuru yapabileceklerdir.

Son başvuru tarihine gelince her ilan için başvuruların son günü farklı tarihlerdir. Bazı ilanlar 8 Temmuz'da, bazıları 10 Temmuz, 11 Temmuz, 12 Temmuz ne kadar devam edecektir.

Adayların son gününden önce başvuru adımlarını tamamlamaları gerekmektedir.