Kahramanmaraş’ta, geçtiğimiz gün sosyal medyada bir yardım kuruluşu aracılığıyla baba ve öksüz 6 çocuğu için yardım çağrısında bulunulmuştu.

Engelli olduğu için çalışamadığını ve hiçbir gelirinin olmadığını söyleyen baba, devletten ve hayırseverlerden yardım istemişti.

Kahramanmaraşlı ailenin bu çağrısına hayırseverler kayıtsız kalmayıp yardım için birçok kişi aileye ulaşamaya çalıştı.

Ancak, yardım talebinde bulunan babayla ilgili gerçek bambaşka çıktı.

Yardım kuruluşlarını emellerine alet ederek insanların duygularını istismar eden kişinin kötü alışkanlıkları olduğu, Ali ve Sosyal Politikalar Bakanlığının öksüz çocukların bakımını üstlenmek istediği ancak babanın engel olduğu ve söz konusu şahsın devletten ve belediyelerden çok sayıda yardım aldığı ortaya çıktı.

İŞTE İNSANLARIN DUYGULARINI İSTİSMAR EDEREK YARDIM İSTEYEN O BABANIN DEVLETTEN ALDIĞI YARDIMLAR…

Sosyal hizmetlerden (aile ve sosyal hizmetler) aylık 2080 TL sosyal ekonomik destek alıyor.

Ayrıca Dulkadiroğlu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfından iki ayda bir 600 TL nakdi yardım, aylık 106 TL elektrik tüketim desteği ve 110 TL şartlı eğitim yardımı, gıda ve kömür yardımları yapıldı.

Şahsın sosyal hizmetlerden Mart 2020’den itibaren aldığı aylık 2080 TL, sosyal ekonomik yardım dışında,

2020 yılı içinde Dulkadiroğlu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından değişik tarihlerde toplam 3 bin 250 TL nakdi yardım, 2 kez gıda paketi, hijyen paketi ve Ocak ayında kömür yardımı yapıldığı tespit edildi. (MARASPUSULA-Ö.GEDİK)