Yaptığı ziyaretler, düzenlediği organizasyonlar ile kentte görev yapan basın mensuplarının her alanda hakkını savunan Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti, yoğun çalışma ortamında gazetecilerin bir nebzede olsa rahatlaması ve üzerinde olan stresi atması için 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla eğlence gecesi düzenledi. KMBGC Başkanı Arslan Deveboynu ile Yönetim Kurulu Üyelerinin organizasyonuyla Konak Restoranda gerçekleşen geceye katılım yoğun oldu. Oldukça renkli ve samimi görüntülere sahne olan gecede Başkan Deveboynu, gazetecilerle yakından ilgilendi. Gönüllerince eğlenen ve adeta yılın yorgunluğunu üzerinden atan gazeteciler ise bu anlamlı günde hatırlandıkları ve bu geceyi düzenledikleri için Başkan Arslan Deveboynu nezdinde KMBGC Yönetimine teşekkür etti.

ZAFER BERTİZLİOĞLU COŞTURDU
Kahramanmaraş’ın en önemli yerel sanatçılardan olan Zafer Bertizlioğlu, Konak Restoranda aldığı sahnede söylediği birbirinden güzel şarkı ve türkülerle kendisinin dinlemeye gelen gazetecilere güzel bir akşam yaşattı.

FİSKECİ ŞARKI SÖYLEDİ

Gecenin en güzel görüntülerinden biri de Gazeteci Mehmet Fiskeci’nin şarkı söylemesi oldu.

Usta Gazeteci Fiskeci, söylediği şarkılarla gazetecilerin hem takdirini hem de alkışlarını topladı.

“GELENEKSEL HALE GETİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ”
Eğlence gecesinde konuşan KMBGC Başkanı Arslan Deveboynu, bu programı geleneksel hale getirmek istediklerini söyledi. Böylesi programlarla birlik ve beraberliklerin arttığına inandıklarına vurgulayan Başkan Deveboynu, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla düzenlemiş olduğumuz bu programı bundan sonraki yıllar için geleneksel hale getirmeyi düşüyoruz.  Bu vesile ile üyelerimizi bir araya getirip hep birlikte eğlenmeleri, güzel bir sohbet ortamı oluşturmaları ve birbirlerini iyi tanımaları açısından daha iyi olacağını düşünüyoruz. Bu gibi programlarla birlik ve beraberliği arttırabileceğimize inanıyoruz. Cemiyetimizin yönetim kurulunda bulunan üyelerimize çok teşekkür ediyorum, her zaman cemiyetimizin yanında oldular. Bundan sonraki süreçte bu birlikteliğimizi koruyacağımıza inanıyorum. Programımızda bulunun ve Kahramanmaraş Basın İlan Kurumu müdürlüğüne yeni atanan Abid Vanlı’ya teşekkür ediyorum burada bulunarak bizi onurlandırdı. Bütün çalışan Gazeteci arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutluyorum onlara mutlu, huzurlu ve mesleklerinde başarılı olacakları bir yıl diliyorum” dedi.

“ARKADAŞLARIMIZIN ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM”

KMBGC Başkan Yardımcısı Mehmet Mümtaz Yüzbaşıoğlu, “Yönetim kurulu olarak Büyükşehir Gazeteciler Cemiyetini geçen yıl devraldık. Devraldığımız zamanlarda da böyle bir etkinlik gerçekleştirmiştik, bugün de yine üyelerimizle birlikteyiz. Bu güzel programdan dolayı Cemiyet Başkanımız Arslan Deveboynu’na teşekkür ediyorum. Bütün gazeteci arkadaşlarımızın çalışan gazeteciler gününü kutluyorum. Böyle programlarının devamının gelmesi birlikteliğimizi kuvvetlendirecektir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

“BU ANLAMLI GÜNDE HEP BİRLİKTE OLMAK İSTEDİK”

KMBGC Yönetim Kurulu Üyesi Erol Öner, bu anlamlı günde üyelerle hep birlikte olmak istediklerini belirterek, şöyle konuştu: “Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti olarak bu anlamlı günde üyelerimizle birlikte olmak istedik. Burada amacımız sevgiyi, saygıyı pekiştirmek ve senede birkaç gün de olsa birlikte olabilmektir. Arkadaşlarımızla birlikte güldük, eğlendik, oynadık ve bütün stresimizi attık. Programımıza gelen ve gelemeyen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, hepsinin çalışan Gazeteciler gününü kutluyorum.”

"GAZETECİLİK BİR KAMU HİZMETİDİR”
KMBGC Genel Sekreteri Serdar Erdoğanyılmaz ise şunları kaydetti: “30 yıldan bu yana Kahramanmaraş’ta gazeteci arkadaşlarımla beraberim. Her zaman onların yanında oldum. Her zaman gazeteci arkadaşlarımla beraber koşuyoruz. Bu 30 yıllık süre içerisinde bir şey gördüm. Kahramanmaraş’ta gazetecilik yapmak çok zor bir iş. Bu zorluğu başaran arkadaşlarımı kutluyorum. Evlerine ekmek götürmek için çırpınarak çok büyük gayretler sarf ediyorlar. Hepsinin arkasındayız. Gazetecilik bir kamu hizmetidir. Bu görevi yapan insanların arkasında olmamız gerekir.”

“YILDA BİR KERE DE OLSA HATIRLANMAK ÇOK GÜZEL BİR ŞEY”

Basın İlan Kurumu Kahramanmaraş Şube Müdürü Abid Vanlı, “Yılda bir kere de olsa hatırlanmak çok güzel bir şey” dedi. Vanlı, “Gazetecilik bilindiği üzere yedi yirmi dört saat çalışılması gereken yoğun ve yorucu bir meslek grubudur. Hele ki siyaset gündeminin yoğun olduğu şu günlerde bu yoruculuk daha da fazla hissediliyor. Biz Gazeteciler için önem arz eden bugünde böylesine güzel ve eğlenceli bir program organize edip motive olmamızı sağladığı için Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Arslan Deveboynu’na teşekkür ediyorum. Yoğun geçecek olan bu seçim dönemine zinde başlamamız açısında çok güzel oldu. Devamının gelmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

“DEVEBOYNU’NA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Gazeteci Mehmet Fiskeci’de, “Kahramanmaraş olarak birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz günlerden geçiyoruz. Bugünleri ileriki günlerde hatırlamak için hepimizin birbirimize sarılması, kenetlenmesi lazım. Çünkü ülke zor dönemden geçiyor. Bizleri bu anlamlı güne davet eden Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Arslan Deveboynu’na teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim