Onikişubat İlçesine bağlı Döngele Mahallesinde Yıldız Obası’nda yaşayan Musa Cantürk (12) ile Ahmet Dağ (11) isimli kuzenlerden haber alamayan yakınları çevrede aramaya başladı. Evlerin çevresinde ve mahallede arama yapan çocukların amcaları, inşaat alanı yanında bulunan ve içi yağmur sularıyla dolu foseptik çukurunda ceket fark etti. Ceketi çektiklerinde yeğenini gören amcası durumu yakınlarına bildirdi. Diğer çocuğun da suda olduğu düşüncesiyle çukura atlayan amca, diğer çocuğun da cansız bedeniyle karşılaştı. 

Çukura düşen çocuklardan Ahmet Dağ olay yerinde hayatını kaybederken, Musa Cantürk sevk edildiği hastane yolunda hayatını kaybetti. 

Olayın görgü tanıklarından Ayhan Acıyer, şunları söyledi: “Gölde bir kalabalık olduğunu söylediler. Buradaki çukura geldik amcası ile birlikte. Suyun üzerinde ceket gibi bir şey gördük. Amcası çektiğinde yeğeni olduğunu gördü. Kenara aldık hemen hastaneye götürüldü. Diğer çocuğu da amcası dibe daldı, çıkardı. Orada ne yaptıklarını bilmiyorum. Oyun oynuyorlardır. Çocuklar birbirlerine akrabalar, kuzenler.” 

İki kuzenin cansız bedeni hastane morguna kaldırılırken, jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı. 

ö

Ölen çocuklardan Ahmet Dağ'ın cansız bedeni, Cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık uygulama ve Araştırma Hastanesi Morgu'na getirildi. Bu sırada çocukların yakınları sinir krizi geçirdi.

***

Kahramanmaraş'ta 2 çocuğun kahreden ölümü

Hayatını kaybeden Musa Can Türk ve Ahmet Dağ'ın okuldaki sırasına, sınıf arkadaşları tarafından karanfil bırakıldı

Kahramanmaraş'ta bir inşaatın foseptiğine düşerek hayatını kaybeden öğrenciler Musa Can Türk ve Ahmet Dağ'ın okuldaki sırasına, sınıf arkadaşları tarafından karanfil konuldu.

Merkez Onikişubat ilçesi Döngele Mahallesi Yıldız mevkisinde inşaat halindeki binanın çevresinde oynarken su dolu foseptiğe düşerek hayatını kaybeden Döngele Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Ahmet Dağ (11) ve kuzeni 7. sınıf öğrencisi Musa Can Türk'ün (12) okulunda hüzün var. 

Sabah okula geldiklerinde iki öğrencinin vefat haberini alan arkadaşları, Türk ve Dağ'ın sıralarına karanfil bıraktı.

Öğle vakti mahallede düzenlenecek cenaze töreni için okulun tatil edildiği belirtildi.

"Mont sayesinde bulundu"

Öte yandan, hayatını kaybeden çocukların cesetlerinin, foseptiğin çevresinde görülen mont sayesinde bulunduğu öğrenildi.

Musa Can Türk'ün kuzeni Cihan Türk, yaptığı açıklamada, çok üzgün olduklarını söyledi.

Kuzenlerini herkesin aradığını ancak bulamadığını dile getiren Türk, eve giderken montu gördüklerini, çocuklardan birinin cesedini çukurdan çıkardıklarını, diğerinin de sonra buradan alındığını belirtti.

Bu arada, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgunda otopsileri devam cenazeler, işlemler sonrası mahalle meydanında düzenlenecek töreninin ardından toprağa verilecek.

Editör: TE Bilişim