Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç yaptı. Orman Bölge Müdürü Koç, ilimizin orman varlıklarına ve ağaçlandırma çalışmalarına yönelik bilgiler verdi.

Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan ise yaptığı konuşmada; “Ülkemiz ve şehrimizde ağaçlandırma faaliyetleri geleceğimiz açısından çok önemlidir. İnsan sağlığı ve iklim açısından öneminin yanında önemli bir endüstriyel alandır. Bu açıdan ormanı oluşturmak ne kadar önemli ise korumak da bir o kadar önemli bir husustur. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Fidan dikim etkinliğinde konuşma yapan Vali Coşkun ise “ İlimizde 2003-2020 yılları arasında 152 milyondan fazla fidan toprakla buluşturulmuştur. Bugünde inşallah 1000 fidanı daha toprakla buluşturacağız. Devlet olarak şehirlerimizin her köşesini ağaçlandırma gayretindeyiz. Yemyeşil bir Kahramanmaraş arzu ediyoruz. Ormanlarımızı koruyarak gelecek nesillere de yeşil bir Kahramanmaraş bırakma gayretindeyiz. Orman Haftası dolayısıyla etkinliğine katılım sağlayan tüm katılımcılara teşekkür ediyor, emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Etkinlikte, Vali Ömer Faruk Coşkun, Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, İl Jandarma Komutanı Numan Öksüz, Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, protokol üyeleri ve öğrencilerimiz fidanları toprakla buluşturdular.