(MARASPUSULA)- Kentte toptancı halinde faaliyet yürüten esnafların çoğuna usule aykırı olarak, ters yön, hatalı park gibi nedenlerle bin 200 lira trafik cezasının yazıldığı iddia ediliyor.

Herhangi bir uyarı levhasının bulunmadığı bölgede kimliği bilinmeyen trafik müfettişinin son birkaç ayda bazı işyerleri sahiplerine ve müşterilerin araçlarına birden fazla trafik cezası yazdığı öne sürüldü.

Cezalardan yaka silken bölge esnafı ise yapılan uygulamanın vatandaşla devleti karşı karşıya getirip insanları hükümetten soğutma taktiği olarak değerlendiriyor.

Fahri trafik müfettişini CİMER’e şikayet eden esanaflar, yetkililerin soruna çözüm bulmasını istedi.

Bölge esnafı Cuma Turaç, “Köy garajları çevresinde ismi belli olamyan fahri trafik müfettişi adı altında millete eziyet etmekte. Zaten esnafın durumu içler acısı. Birde 50-100 değil, 1200 lira para cezası kesiliyor. Sebep nedir? Ters yön. Bölgede ters yön levhasını gösteren bir uyarı yok, toptancılar sitesinde 1,2, 3 ve 4. Çarşı olmak üzere burada birtane yön levhası yok. Burada bir tane kazada olmuşta değil.

Biz 20 yıldır buradayız, bu güne kadar böyle bir şey yaşamadık. Ne hikmetse fahri müfettiş adı altında gelmiş birisi, ‘aracını park’, ‘hatalı par ettin’, ‘ters yön’ diyor ceza yağdırıyor. Biz bunu yapanı merak ediyoruz. Vatandaşla devletimizi karşı karşıya getirip insanları hükümetimizden soğutmak isteyen biri mi? İdarecilerimiz bu fahri müfettiş terörüne bir dur desin. Hepimiz mağduruz.

Bir ay içerisinde bölge esnafının 2 aracına, dükkanın önüne park eden müşterinin aracına par nedeniyle ceza yazılıyor. İşyerine gelen müşteriler şaşkın.” Diye konuştu.