Trabzon Caddesi’nde Valilik önünden başlayıp, Atatürk Meydanı’na kadar devam eden kortej sonrasında saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın sunduğu muhteşem konser sonrasında konuşmalara geçildi.

Konuşmalar bölümünde kürsüye ilk gelen Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı sporla terörü yenme projesi kapsamında Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da birçok başarılara imza attıklarını ve gençleri spora yönlendirmeyi başardıklarını söyledi.

Daha sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise Kahramanmaraş’ın tarihi bir ketn olduğuna dikkat çekerek: “Burası tarihi bir yer. Yüzyıl önce tarihi bir duruş sergilendi. Tam burada hep beraber Kahramanmaraşlılar ve ecdadımız, istiklal mücadelemiz için bugünkü Cumhuriyetimizin kurulması yolunda büyük bir destan yazdılar. Bura ve çevresinde 100 yıl önce 12 Şubat 1920’de 23 Nisan 1920 olmadan Dünyada ki en büyük emperyalist devletlerinden işgalci devletlerinin bir tanesinin ordusunu büyük bir bozguna uğrattılar. Şu an tarihi bir yerde durduğumuz o kahramanlarımızı, Sütçü İmamları, Rıdvan Hocaları, Arslan Beyleri, Şehit Evliyaları, Senem Ayşeleri rahmet ve minnetle anıyoruz. O zaman 7’den 70’e tüm Kahramanmaraşlılar herkes tek yürek oldu. Ve Cumhuriyetimizin ilk destanını yazdı. İşte bu saklı kent, güzel kentin güzelliklerini tüm dünyaya duyurmak için 2014 yılında yola çıktık. Allaha hamd olsun, buraya güzel zenginlikler bahşetmiş. Nehirler, ırmaklar vermiş. Birçok dereler var. Pırıl pırıl akan. Arıtma tesisleri ile bu barajları tertemiz hale getiriyoruz. Yüzlerce milyon TL’lik yatırımlar yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. Nehirlerimiz de ter temiz hale geldi. İşte rafting sporu da güzel nehirlere yakışan spor. Rafting için en güzel mekan Kahramanmaraş diyoruz. Şehrimize gelerek yarışlara katılacak tüm sporcu kardeşlerimize bir kez daha hoş geldiniz diyor saygılar sunuyorum” dedi.

Başkan Erkoç’un konuşmasının ardından kürsüye gelen AK parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal ise: “Siz oralı buralı değilsiniz, siz Türkiyelisiniz. Türkiyeliliği pekiştirmek adına buradasınız. Kadim bir şehirdesiniz. Sizler bizim rengimizsiniz. Zenginliğimizsiniz. Biz bunu bu şekilde kabul ediyoruz. Geleceğimizi size emanet ediyoruz. İnşallah kardeşliğimizi pekiştirirsiniz. Gönül bağımızı güçlendirirsiniz. Kahramanmaraş buna bir zemin olur. Sadece spor ve rafting yapmak için değil birbirimizle devamlı olan kardeşliğimizi pekiştirmek için sizi burada ağırlıyoruz” diye konuştu.

Son olarak kürsüye gelen TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç şunları söyledi: “Spor yapan, yarışmak için buraya gelen, sporu seven gencel ile beraberiz. Mutluluğumu ifade etmek istiyorum. Bu güzelliğe imza atan Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ederim. Biz her yaşta herkes için spor diyoruz. Spor yapan toplumun daha sevgi dolu olacağına inanıyoruz. Toplumumuzun, milletimizin ihtiyacı nefret kültürü ile yetişen gençler değil, şefkat medeniyetine mensup sevgi dolu, merhamet dolu birbirini seven kimseyi ötekileştirmeyen okuyan, üreten, dünya ile rekabet eden ve elbette spor yapan gençlere ihtiyacı var.”

Konuşmaların ardından program sona erdi.

Editör: TE Bilişim