Yaklaşık bir aydır dolar kurundaki dalgalanmalar sonrasında bir çok ana maddeye zam gelmesi fiyatları etkiledi. Ocak 2016 tarihinden beri zam yapılmayan ekmek fiyatlarına, fırıncılardan talep geldi. Maliyetin arttığını belirten fırıncılar zam kararı aldı. Kahramanmaraş Fırıncılar Odası Başkanı Erol Güneş ekmeğe zammın komisyonda konuşulduğunu ve 35 kuruşluk zam kararının alındığını söyledi.

Güneş, komisyon kararını bakanlığa gönderdiklerini ve oradan gelecek yanıtın beklendiğini belirtti. Ekmeğe zam gelmesi durumunda Kahramanmaraş'ta 90 kuruştan satılan ekmek 1.25 TL'den satılmaya başlanacak. Ülke genelinde de bu durum devam ediyor. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde ekmek fiyatlarının yüzde 15 zamlanacağını duyurdu. Balcı, ekmek fiyatlarında uzunca bir süredir değişiklik yapılmadığını belirterek, Ocak 2016'dan bu yana yaşanan maliyet artışlarına rağmen zam yapılmadığını dile getirdi.

Ekmekteki fiyat artışının en alt seviyede olduğunu söyleyen Balcı, çalışmanın hemen Türkiye genelinde uygulanamayacağını, bugün itibarıyla illerdeki odalara genelge gönderileceğini, maliyet hesabı yapılacağını, komisyonların bunu değerlendireceğini, federasyondan ve Ticaret Bakanlığından görüş alınarak fiyatın belirleneceğini anlattı. Kahramanmaraş Fırıncılar Odası komisyonunda yapılan görüşmeler neticesinde 35 kuruşluk zam kararı alınarak 1.25 olarak satılması belirlendi.

HABER: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: TE Bilişim