Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'nin talimatlarıyla, Türkiye genelinde alınan 'Korona virüs' tedbirleri çerçevesinde market, şarküteri ve unlu mamullerdeki hijyen tedbirleri konusunda, işletmeler denetlenmeye başlandı.

Kahramanmaraş genelinde gıda işletmelerinde alınan 'Korona virüs' tedbirlerini denetledi. Bu kapsamda gıdanın hazırlanması, sunumu ve servis edilmesi sırasında virüsün yayılmasının engellenmesi amacıyla yıl boyu süren denetimleri, bu dönemde daha da yoğunlaştırılarak, işletmeler hem bilgilendirildi hem de denetlendi.

Kahramanmaraş’ta 'daki tedbirler çerçevesinde Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne bağlı kontrol görevlileri, maske, bone ve eldivenli bir şekilde market, gıda üretim ve tüketim yerleri şarküteri v.b. gibi işletmelerde alınması gereken hijyenik önlemlere ilişkin bilgilendirme denetimleri gerçekleştirmeye başladı.

İsmet Karaokur Bulvarı’nda Yürüyüş Yolları Yenileniyor İsmet Karaokur Bulvarı’nda Yürüyüş Yolları Yenileniyor

Bilgilendirme denetimlerinde, 'Korona virüs' tedbirleri çerçevesinde işletmelerin aldığı hijyen tedbirleri, açıkta bulunan ve istiflenen ürünler kontrol edilerek, reyon sorumlularının kılık kıyafet kurallarına uygunluğu kontrol edilirken, personellere de broşürler dağıtıldı.

İŞLETMELERE BROŞÜRLER DAĞITILDI

Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilen denetimler çerçevesinde ise Kahramanmaraş İl Tarım Orman Müdürlüğü ekipleri işletmeler için hazırladıkları "Gıda İşletmelerinde Kovid 19-Koronavirüs İçin Alınacak Tedbir"in yer aldığı broşürleri dağıtarak, işletmelerin bu broşürleri asmalarını ve broşürde yer alan ikazlara uymalarını istedi.

Bilgilendirme tarzında başlanan denetimlerde, gıda satan işletmelerin hijyen kurallarına uyup uymadığına, kişisel hijyene dikkat edip etmediklerine baktıklarını ve neler yapması gerektiği konusunda onları bilgilendirildi.

Editör: TE Bilişim