(MARASPUSULA)- 6 odalı konak restorasyonun ardından sahibi tarafından 1 milyon 250 bin TL’ye satışa çıkartıldı.

Kahramanmaraş’ta Dulkadiroğlu Belediyesi, turizm projesi kapsamında Divanlı Mahallesi’nde metruk şekilde bulunan tarihi konakları Kültür Bakanlığının desteği ile 2019 yılında sahiplerinden hiçbir ücret almadan restore etmişti.

Restorasyonun ardından kimsenin yüzüne bakmadığı konaklar göz alıcı bir görünüme kavuştu.

Aradan geçen süre zarfında bölgede bulunan bir konak, sahibi tarafından bir emlak şirketi aracılığıyla satışa çıkartıldı.

Restorasyonu belediye tarafından yapılan 6 odalı konak, 1 milyon 250 bin TL’ye ilana konuldu.

2019 yılında restorasyonun ardından yapılan çalışmayla ilgili bilgi verilen bir haberde konuşan yetkili kişi; “Buradaki yapıların tamamı şahıs mallarına ait yapılar. Biz herhangi bir ücret talep etmeden tamamen belediye bünyesinde ve Kültür Bakanlığı destekli olarak restorasyon işlerini yapmış bulunmaktayız.” açıklamasında bulunmuştu.

İŞTE İLAN DETAYLARI…

Kahramanmaraş'ta 6 Odalı Tarihi Konak Satışa Çıkarıldı..
Fiyatı:1.250.000 ₺
İlan No:2012
Brüt m²:250
Net m²:200
Bina Yaşı:31 ve üzeri
KimdenEmlak Ofisinden
IsıtmaSoba
Banyo Sayısı1
CepheDoğu, Batı, Kuzey, Güney
Kat Sayısı:2
Oda Sayısı:6
Salon Sayısı:1
DİVANLI MAH / DULKADİROĞLU / KAHRAMANMARAŞ
Dogrufiyat.net Kahramanmaraş

İLAN NOTLARI
Yapısal Özellikleri; 20.yy başlarında yapıldığı tahmin edilen konağımız şahıs mülkiyetinde olup,kim tarafından ne zaman yaptırıldığı belli değildir.Gösterdiği mimari ve yapısal özelliklerinden dolayı Geç Osmanlı döneminde yapıldığı düşünülmektedir. Yapı yığma yapım tekniğinde zemin +1 kat olarak inşa edilmiştir.Zemin katı kaba yonu taş,üst kat bağdadi dır. Zemin kat avlu girişi,sivri kemerli,tavanı ahşap hatıl üstü ahşap kaplama olan kabaltıdan geçilmektedir.Buraya açılan 2 adet oda bulunmaktadır.Üst katta ki balkona ahşap merdiven ile çıkılmaktadır.Balkona açılan eyvanın avlu cephesi camekan.