AK Parti’de aday belirleme süreci tüm hızıyla sürerken geçtiğimiz hafta Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Hayrettin Güngör isminin açıklanması sonrası gözler ilçe belediye başkan adaylıklarının belirlenmesine çevrildi.

Şu günlerde Kahramanmaraş’ın AK Parti ilçe başkanları genel merkezde, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'a ilçelerine dair görüşlerini bildirirken, ilçeler için belediye başkan adaylarının isimleri merakla bekleniyor.

İşte kulislerde ismi geçen bazı ilçe başkanları..

Onikişubat İlçe Başkanı FIRAT GÖRGEL

05.06.1982 Yılında K.Maraş’ta doğdum. Babam emekli öğretmen, annem ise ev hanımıdır. İlk ve orta öğrenimimi K.Maraş’ta bitirdim. 2000 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandım. 2004 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldum. Üniversite yıllarımda öğrenci kulüplerinde yöneticilik ve başkanlık yaptım. Mezun olduktan hemen sonra Kahramanmaraş Barosu’nda stajıma başladım ve 2005 yılının Aralık ayında stajımı tamamladım.2006 yılından beri Kahramanmaraş’ta serbest avukatlık yapıyorum. Şu anda 3 ortak olarak çalıştığımız Egemen Hukuk Bürosu adında bir hukuk büromuz bulunmaktadır. 2004 yılında AK Parti üyesi olarak siyasete girdim. 2006 yılından itibaren AK Parti Kahramanmaraş İl Gençlik Kollarında yönetim kurulu üyesi, yürütme kurulu üyesi olmak üzere çeşitli görevler de bulundum. 2010 yılı aralık ayından 2014 yılı mart ayına kadar AK Parti Kahramanmaraş İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yaptım. 2014 mart ayından 2015 aralık ayına kadar AK Parti Kahramanmaraş il Başkan Yardımcılığı görevini yaptım. 2015 aralık ayı itibariyle AK Parti Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Başkanlığı görevine atandım ve İlçe Başkanlığı görevime hala devam etmekteyim. Evliyim ve 2 kız çocuğu babasıyım.

Türkoğlu İlçe Başkanı MEHMET ALİ ŞEN

Başkan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; Ak Parti Türkoğlu Belediye Başkanlığına Aday Adaylığına Müracaat Edeceğimden Dolayı Yarın Ak Parti İlçe Başkanlığı Görevimden İstifa Edeceğim. ifadelerini kullandı.

1970 yılında Türkoğlu ilçesinde doğdu, ilk, orta ve lise tahsilini Türkoğlu ilçesinde yaptı, 1992 yılında Sütçü İmam Üniversitesi İklimlendirme- soğutma bölümünü bitirdi, 1996 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme fakültesini bitirdi, 2014 yılında Sütçü İmam Üniversitesinde mastırını tamamladı. 2001 yılında Ak partinin kurulmasıyla kurucu üyelik, ilçe sekreteri, ilçe başkan yardımcılığı, seçim işleri koordinasyon başkanlığı, 2009 yılı yerel seçimlerde İl Genel Meclis Üyeliği, 2011-2013 yılları arası Türkoğlu Organize Sanayi Bölgesi müteşebis heyet başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. 2014 yılında genel merkezin atamasıyla Türkoğlu Ak parti ilçe başkanlığını yürütmektedir.2015 te yapılan kongrede tekrar ilçe Başkanı olarak seçilmiştir 24 11.2017 de yapılan kongrede tekrar ilçe başkanı seçilerek halen bu görevi yürütmektedir.