Basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı Çevik, Ahmet Davutoğlu’nun 6 Nisan’da Kahramanmaraş’a geleceğini ve ziyaretler gerçekleştireceğini duyurdu.

Davutoğlu’nun Kahramanmaraş ziyaretinde katılacağı İl Danışma Kurulu toplantısı için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinde, Necip Fazıl ve Mehmet Akif Ersoy Kültür merkezlerini kullanmak için yazılı talepte bulunduklarını belirten Çevik, belediyeden olumsuz yanıt aldıklarını ileri sürdü.

‘Biz bunu hak etmiyoruz’ diyerek tepki gösteren Çevik; “Genel Başkanımız Kahramanmaraş’a 15 Şubatta gelecekti ancak Gara şehitlerinden dolayı gösterdiği hassasiyet nedeniyle programı iptal etmişti. Şimdi 6 Nisan’da Salı günü saat 17’de İstanbul’dan Kahramanmaraş’a gelecek.

Nisan Çarşamba günü genel başkanımız, Kahramanmaraş halkını selamlamak için halkla buluşacak. Daha sonra Beyaz saray Düğün salonunda il danışma kurul toplantısı yapacak. Genel Başkanımızın tüm toplantılarına halkımızı davet ediyorum.

Toplantıda vatandaşlarımız genel başkanımızla yüz yüze görüşerek soru sorma fırsatı bulacaklar.

Biz Genel başkanımızın Kahramanmaraş ziyareti nedeniyle Büyük Şehir Belediyesinden Necip Fazıl Kültür merkezi ve Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezini ücret mukabilinde talep ettik.

Bize olumsuz yanıt verildi. Yazılı talepte de bulunduk. Belediyeden bize verilen yanıtta ‘Kongrelere Kültür Merkezlerini vermiyoruz’ diye bildirimde bulundular. Buda bizi üzdü. Biz bunu hak etmiyoruz.

Daha merkezi bir yerde toplantı yapmak isterdik. Ancak bunu gerçekleştiremiyoruz. Doğu kentte bulunan düğün salonunda bu toplantıyı gerçekleştirmek zorunda kaldık. Biz sokakta da toplantımızı yaparız, biz halkın içindeyiz.” Diye konuştu.