Kahramanmaraş, girdiği yerel seçimler tarihinde rekor kırarak 31 Mart 2019 yerel seçimler için 9 tane bağımsız aday çıkardı.

Kahramanmaraş’ta 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde yarışa katılacak olan 49’u siyasi partilerden 9’u ise bağımsız olmak üzere 58 belediye başkan adayı, 19 Şubat itibariyle resmi başvurularını bağlı bulundukları il veya ilçe seçim kurullarına yaptılar.

Kesin olmayan listeye göre; Cumhur İttifakı çatısı altındaki AK Parti Büyükşehir ve 9 belediyeye talip oldu. Cumhur İttifakı çatısı altındaki Milliyetçi Hareket Partisi ise 2 ilçeye talip oldu.

Millet İttifakında ise Cumhuriyet Halk Partisi Büyükşehir dâhil 5 belediyeye İYİ Parti ise 7 belediyeye talip oldu.

Saadet Partisi, büyükşehir ve tüm ilçelerde aday çıkaran tek parti olurken; Büyük Birlik Partisi 7 ilçe belediyesinde aday çıkardı.

Vatan Partisi ve Türkiye Komünist Partisi sadece Büyükşehirde aday çıkarırken; Bağımsız Türkiye Partisi Büyükşehir ve Onikişubat ilçesinde, Demokratik Sol Parti ise Büyükşehir ve Pazarcık ilçesinde aday çıkardı.

Kahramanmaraş siyasetinde bu dönem en çok göze çarpan gelişme ise bağımsız adaylıkta yaşandı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne 2, Onikişubat Belediyesi’ne 3, Dulkadiroğlu Belediyesi’ne 2 ve Türkoğlu Belediyesi’ne 2 bağımsız aday başvurusunu yaptı.

Kahramanmaraş’ta belediyelere talip olan 9 bağımsız adayın isimleri söyle:

Büyükşehir: İrfan Fıstık

Büyükşehir: Ömer Solak

Onikişubat: Ali Akkurt 

Onikişubat: Ali Hopur

Onikişubat: Ökkeş Gerekli

Dulkadiroğlu: Mustafa Dizibüyük

Dulkadiroğlu: Ejder Kaygusuz

Türkoğlu: Mustafa Taşhan

Türkoğlu: Cafer Güçlü

Editör: TE Bilişim