Müdürlüğümüz 12 Şubat Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürümüz Cemal Yılmaz’ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılarımız ve Şube Müdürlerimiz de katıldı.

Kahramanmaraş’ta Drone Denetimleri Yapılacak Kahramanmaraş’ta Drone Denetimleri Yapılacak

Türk dili ve medeniyetinin temel taşlarından biri olan Yunus Emre'nin vefatının 700. Yılı hasebiyle Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile 2021 Yılının Yunus Emre ve Türkçe Yılı olarak kutlanması, UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınması kararlaştırılmıştı.

Bu nedenle İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce yapılan toplantıda 2021 ‘Yunus Emre ve Türkçe Yılı’ kapsamında yıl boyunca yapılması planlanan etkinlikler ve etkinlik takvimi hakkında değerlendirmeler yapıldı.

Yunus Emre Kimdir?

Yunus Emre, şiirlerinde insan ve doğa sevgisi, hoşgörü, kardeşlik ve barış kavramlarını en duru Türkçe ile işlemiş ve bu şiirlerle din, dil ve ilk ayrımı gözetmeksizin tüm insanlığa seslenmiştir. Yunus Emre, "yetmiş iki millete bir göz ile bakmak" ilkesi ve evrensel insani değerler üzerine inşa edilmiş felsefesiyle dünya hümanizmine katkılar sağlayarak insanları ortak değerler etrafında birleştiren, çağının çok ötesinde bir şair olmayı başarmıştır.

Yunus Emre'nin hem dünya beşeriyetine ortak bir değer olarak takdim edilmesi hem de ülkemize bir kez daha hatırlatılması maksadıyla 2021 yılının "Bizim Yunus" olarak anılması, Yunus Emre'nin mirası olan Türkçe'nin öneminin vurgulanması, medeniyet dili kimliğiyle bilinçli ve doğru kullanımının sağlanması amacıyla "Dünya Dili Türkçe" adıyla yurt genelinde ve yurt dışında bir kampanyanın tertiplenmesine karar verilmiştir.

Editör: TE Bilişim