Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü kutlamaları çerçevesince Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından, Ulu Cami içinde dualar eşliğinde hatim indirilirken, namaz sonrası 10 bin kişiye etli pilav ikramı yapıldı.

Kahramanmaraş’ın Dijital Kütüphanesi Hayata Geçti Kahramanmaraş’ın Dijital Kütüphanesi Hayata Geçti

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Etkinlikte Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Belediye Başkanı Hayrettin Güngör,Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir,Cihat Sezal,İmran Kılıç Ve Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Doğan İnci de vatandaşlara pilav dağıttı. Uzun kuyrukların oluştuğu etli pilav ikramı Ulu Cami içerisinde 2 farklı noktadan dağıtılarak kısa bir süre içinde tüketildi.

Etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör: "Öncelikle her ferdi Kahraman olan kıymetli hemşehrilerimi muhabbetle selamlıyorum. 12 Şubat şehrimiz için çok önemli. Bu anadolu topraklarının bir bedeli var. Tarihte tabiki ecdadımız bu toprakları bize emanet ederken binbir zorluklar görmüş ve bu toprakları bize emanet etmiş.

Bulunduğumuz bu caminin bizim için çok önemli bir anlamı, tam karşısında ki Maraş Kalemizinde bizim için çok değerli anıları var.

Kahramanmaraş milli mücadelede öne çıkmış şehirlerden biri, bu senede bizim mücadeledemizin 100. yıl kutlamalarını idrak ediyoruz. Cumhurbaşkanlığı Himayesi altında Kahramanmaraş Valiliği ile beraber Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü münasebeti ile bugunden itibaren Cuma Namazından önce Hatim okutarak ve vatandaşlarımıza Pilav dağıtarak Kurtuluş etkinlikleri programımızı başlattık. Akşam 18.00'de Valilik önünden Mehmet Akif Konferans salonuna kadar yürüyüşümüz olacak ve bu etkinliklerimizi 12 Şubat gününe kadar sürdürüceğiz.

Ben tabi şunu çok önemli görüyorum; Bu topraklar için ödenen bedelleri ve bu olayları mutlaka hem mevcut şuan ki neslimizi hem gelecek neslimize aktarmak için çalışmalar yapmamız lazım. Çünkü ecdad bize bu toprakları emanet etmiş. Ecdadımızın bu fedarkarlığını, Kahramanlığını en üst düzeyde yaşatmamız gerekiyor. Bizde bunu belediyelerimizle, kamu kurum ve kuruluşlarımızla ve hemşehrilerimizle işbirliği içerisinde en iyi şekilde gelecek nesillere aktarmak istiyoruz. Akşam saat 19.00'da Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde etkinliklerimizin lansmanını yapacağız. 12 Şubat günüde sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleri ile etkinlerimizin finalini yapmış olcağız. Bildiğiniz gibi bu programlar Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde gerçekleşiyor. Ben bütün hemşehrilerimizi hem bugün yapılacak olan kortej yürüşüne hemde lansman programımıza davet ediyorum. Bu vesile ile bu topraklar için canını feda eden bütün şehitlerimizi Rahmet ve Minnetle anıyorum. Bugünde terörle mücadelede canlarını ortaya koyan şehitlerimizi Rahmetle anıyor ve Gazi olan güvenlik kuvvetlerimize hayırlı ömürler diliyorum."ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleşecek etkinlikler 12 Şubat’a kadar sürecek. 12 Şubat’ta yapılacak etkinliklere Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim