Muğla'nın Menteşe ilçesinin Kötekli mahallesinde geçen yıl 24 Mayıs'ta, 25 yaşındaki Zeynep Şenpınar’ı 37 bıçak darbesiyle katleden Selim Ahmet Kemaloğlu, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada bugün karar duruşması yapıldı. Şenpınar'ın katili Selim Ahmet Kemaloğlu üçüncü kez hâkim karşısına çıktı.

AVUKATI UZUN: 'HATIRLAMIYORUM DİYOR, 'İKİ CANA KIYDINIZ GÖZÜNÜZ AYDIN' TWEETİNİ ATIYOR'

Duruşmada konuşan ve sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almasını talep eden Şenpınar ailesinin avukatı Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun, "Sanık güç gösterisi olarak ve hiçbir sebebi olmaksızın, maktul üzerinde olan gücü ve kötü duygularını, kendisinden kaçmaya çalışan Zeynep Şenpınar'ı sokaktan tekrar eve götürmüş, 37 bıçak darbesi ile ölümüne sebebiyet vermiştir. Sanık mütalaada atfedilen eziyet çektirerek insan öldürme suçunu tam olarak işlemiştir. Sanık, olayın öncesine ilişkin tüm detayları hatırladığı halde, olay sonrasını hatırlamadığını söylüyor. Bir hiç yerine birisini öldürdüğünü bugün dahi ifade edemiyor. Aynı sanık olayı gerçekleştirdiği dakikalarda Twitter’a 'iki cana kıydınız gözünüz aydın' yazacak kadar, tüm çamaşırları değiştirebilecek kadar soğukkanlı, aklı başında, ne yaptığını bilen bir şekilde cinayeti işlemiştir. Sanık 112'yi aradığında evin adresini, sokağını, katı tarif edebilmiştir" dedi.

'BEN BU BAYRAM ZEYNEP’İMİ GÖREMEYECEĞİM'

Kızının Ramazan bayramının birinci günü öldürüldüğünü hatırlatan Zeynep Şenpınar'ın annesi Aruz Şenpınar ise, "Ben adalet istiyorum. Kızımı neden öldürdü söylesin bana. Ben anneyim. Kızımın kanlarını hatırladıkça ölüyorum. Kızım bayram sabahı öldürüldü. Ben bu bayramda da Zeynep’imi göremeyeceğim" diye konuştu.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Selim Ahmet Kemaloğlu’na müebbet hapis cezası verdi.

CHP’Lİ ÖZTUNÇ: ADALET YERİNİ BULMADI

Duruşma sonrası Muğla Adliyesi önünde açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı, Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Zeynep Şenpınar davasında adaletin yerini bulmadığını belirterek şöyle konuştu:

“Adalet yerini bulmadı. Sanıkla ilgili aile, kamuoyu, herkes ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası bekliyordu. Hunharca, canavarca hisle öldürmek, bir kez iki kez değil 37 kez bıçaklamak, eziyet çektirmek tüm bunlardan bekleniyordu ki bu sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilsin. Ama hâkim müebbet hapis cezası verdi. Bu saatten sonra hiç kimse Türkiye'de kadınlar neden öldürülüyor demesin. Böyle bir yargı sistemi, böyle hakimler oldukça Türkiye'de daha kadınlar öldürülür. 37 bıçak vurmuş ya bundan daha canice bir durum olur mu? Hâkim sanığın avukatının istediğini yaptı."