Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, facebok hesaplarından kendisiyle ilgili paylaşım yapan Zekeriya Atak ve Birruh Kısakürek hakkında tazminat davası açtı.

Milletvekili Öçal avukatı aracılığıyla, Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesine açılan davada, paylaşım nedeniyle meyadane gelen elem, üzüntü ve zan altında bırkma nedenlerini gerekçe göstererek tazminat talebinde bulundu.

Milletvkiliyle davalık olan Zekeriya Atak ise daha önce Seda Sayan ve Zuhal Topalla mahkemelik olmuş yine ünlüler Atak hakkında yüklü miktarda tazminat talep etmişlerdi.

ASILSIZ KORONAVİRÜS PAYLAŞIMINDAN GÖZALTINA ALINDI!

Öte yandan Zekeriya Atak, korona virüsün Türkiye’ye yayaıldığı aylarda Facebook sayfasından "Son dakika: Kahramanmaraş'ta Yenişehir Devlet Hastanesi'nde corona virüs şüphesiyle bakılan 2 hastanın sonucu pozitif çıktı" şeklinde bir paylaşım yapmıştı.

Paylaşım altına yapılan bir yoruma da "Yarın yetkililer açıklama yapacak" diye yanıt veren Atak, Güvenlik şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alımıştı.

Atak, emniyetteki işlemlerinin ardından 'Halk arasında korku ve panik yaratmak' suçundan adliyeye sevk edilirken "2 tane koronavirüs çıktı' dedik, suç mu?" demişti.