Sağlık sorunları nedeniyle yazılarına ara veren ve bir süredir hastanede yatan usta yazar Rasim Özdenören'in sağlık durumuyla ilgili sevindirici bir gelişme yaşandı.

SAĞLIK DURUMU İYİYE GİDİYOR

İz Yayıncılık'tan yapılan açıklamada, "Kıymetli yazarımız Rasim Özdenören bir süredir rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi görmektedir. Durumunun iyiye doğru seyrettiği bugünlerde sizlerden de dualarınızı bekleriz." denildi.

Rasim Özdenören kimdir?

Rasim Özdenören 20 Mayıs 1940 tarihinde Kahramanmaraş'ta dünyaya geldi. Kendisi gibi edebiyatçı olan Alaeddin Özdenören onun ikiz kardeşidir. 81 yaşındaki ünlü öykü yazarı ve edebiyatçı kaldırıldığı hastanede yaşam mücadelesi veriyor.

Ünlü Psikiyatr Erol Göka, Rasim Özdenören'in sağlık durumu hakkında bilgi vererek kendisinin iyi olduğunu ve sevenlerine selamlarını gönderdiğini söyledi. Göka ayrıca Özdenören'in fotoğrafını paylaşmasının ardından aldığı tepkiler üzerine "Paylaşım kendisinin izniyledir. Böyle bir düşüncesizlik yapabileceğimi düşünmenize sitem ediyorum." ifadelerini kullandı.

İsmet Karaokur Bulvarı’nda Yürüyüş Yolları Yenileniyor İsmet Karaokur Bulvarı’nda Yürüyüş Yolları Yenileniyor

Rasim Özdenören Kısaca Hayatı

Özdenören, ilk ve orta öğrenimini çeşitli illerde eğitim görerek tamamlamıştır. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde ve lisansüstü eğitimini İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Enstitüsünü'nde tamamladıktan sonra Devlet Planlama Teşkilatında uzman olarak çalışan Özderen, 1970 yılında araştırma amacıyla ABD’ye gitmiştir 1975 yılında Kültür Bakanlığı Bakanlık Müşavirliği görevine getirilmiş; aynı Bakanlıkta bir yıl da müfettiş olarak çalışmıştır. 1978'de istifa ederek ayrıldığı devlet memurluğuna bir süre sonra geri dönmüştür.

19 Nisan 2014'te TRT1 ekranlarında içerisinde Rasim Özdenören'in hayatınını da konu alan Yedi Güzel Adam isimli bir dizinin gösterimi yapılmıştır.

Editör: TE Bilişim