Şimdi sıra paralimpik oyunlarına katılacak sporcularımızda...

2012’de Londra’dan 10, 2016’da Rio’dan 9 madalyayla dönen millilerimizin Tokyo için hedefi büyük.

Bu oyunlara katılmak pek çoğunun çocukluk hayaliydi.

Engelinin hayallerinin önüne geçmesine izin vermeyen bu sporcular “Her engelliye uygun bir spor var.

Girişken olun, kendinize güvenin, hayatta hiçbir şeyden geri kalmayın” diyorlar...

HAYATIM DEĞİŞTİ
Fatmagül Güler (17) - golbol

Kahramanmaraş görme engelli okulunda beden eğitimi hocam aracılığıyla bu sporla tanıştım ve hayatım her anlamda değişti. Ülke geziyoruz, sosyal olarak gelişiyoruz. 15 yaşından beri milli takımdayım. Olimpiyatlar benim için bir hayaldi. Çok genç olduğum için çok daha fazla çalışmam gerekti. Çok heyecanlıyım, umarım şampiyon oluruz.

Doğum tarihi: 12.2.2004
Doğum yeri: Kahramanmaraş
Spora başlama yaşı: 12

15 YAŞIMDA KENDİME VERDİĞİM SÖZÜ TUTACAĞIM YER BURASI
Ebubekir Sıddık Kara - golbol

Görme engelim doğuştan gelen ve progresif olarak ilerleyen bir hastalık. Görme yetimi yavaş yavaş kaybetmeye başlayınca ailem ‘altı nokta’ (Braille) alfabesini öğrenmem ve eğitim hayatıma devam edebilmem adına beni Kahramanmaraş’taki görme engelliler okuluna yönlendirdi. 7’nci sınıfta, öğretmenim sayesinde bu branşla tanıştım. Golbol görme engelli bireylere özel olarak ortaya çıkan bir branş. Çok dinamik bir spor olduğu için ilgimi çekti. Bu spor sayesinde hayatıma farklı bir pencereden bakma fırsatı yakaladım. Sosyal çevrem arttı, farklı kültürlerden yeni insanlar tanıdıkça ufkum genişledi, bu beni bir dünya insanı haline getirdi. Hukuk fakültesinde okurken de, avukatlık mesleğimi yaparken de olumsuzluklardan, yoğunluktan sporla uzaklaşmaya başladım. Paralimpik oyunlar bir sporcunun görebileceği en yüksek seviye. Henüz 15 yaşımdayken lise arkadaşımla bir yurt odasında kurmuş olduğum hayallerimin gerçekleştiği yer. Tokyo Paralimpik Oyunları benim için 26 yaşındaki Ebubekir’in 15 yaşında kendisine verdiği sözü tutacağı ve kendimi gerçekleştirmeme doğru atılmış büyük bir adım. Hedefimiz altın madalya. Ülkemizi gururlandırmak için elimizden geleni yapacağız. Ülkemizi temsil eden sporculardan biri olmak büyük bir gurur. İnanmış ve çalışan gençlerin karşısında hiçbir zorluk duramayacaktır.

Doğum tarihi: 13.7.1995
Doğum yeri: Kahramanmaraş
Spora başlama yaşı: 12

2020 Paralimpik Oyunları 24 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında Japonya’nın Tokyo kentinde yapılacak. 22 branşta toplam 4.500 sporcu yarışmalara katılacak. Badminton ve tekvando branşları ilk kez Tokyo Paralimpik Oyunları’nda yer alacak.

TÜRKİYE’NİN PARALİMPİK YAZ OYUNLARI’NDAKİ KARNESİ

Türkiye, 16. Yaz Paralimpik Oyunları’na bu yıl 87 sporcuyla katılıyor. Bu, tarihimizdeki en yüksek katılım rakamı. Ayrıca oyuncuların kadın-erkek oranının yarı yarıya (44’ü kadın, 43’ü erkek) olması da diğer sevindirici haber. Bu yıl sporcularımız okçuluk, atletizm, badminton, judo, halter, atıcılık, yüzme, tekvando, masa tenisi, tekerlekli sandalye tenisi, tekerlekli sandalye eskrim, kadın-erkek golbol ve tekerlekli sandalye basketbol alanında mücadele verecek.