CHP'de İlçe Başkanlığı, İstanbul İl Başkanlığı, Parti Meclisi, Merkez Yönetim Kurulu üyeliği, Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan 22. ve 23. Dönem Milletvekilliği görevinde bulunan aynı zamanda 23. ve 24. dönem Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat'ın da amcası olan Mehmet Ali Özbolat bir süredir hastanede tedavi görmekteydi.

Özpolat yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Ataköy'de bulunan Bakırköy Kültür Merkezi ve Cemevinde yapılan cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı,Onursal Adıgüzel, CHP Milletvekilleri Gürsel Tekin,Gürsel Erol,Akif Hamza Çebi,Erdoğan Toprak ,Turan Aydoğdu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Bakırköy Belediye Başkanı
Dr. Bülent Kerimoğlu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi,Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık ,Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi,Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgun, Kardeşi Durdu Özpolat ,Eşi Nejla ile oğlu Emre Özpolat taziyeleri kabul etti.

Törende konuşan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, "Dostlarıyla maddi manevi desteği esirgemeden Cemevi’nin yapımına büyük katkı sundu. Burayı sadece cenazelerimizin kaldırıldığı ibadetimizi gerçekleştirdiğimiz bir yer olarak değil aynı zaman da içinde konferans salonuyla etüt merkezi, kütüphanesiyle eğitim sınıflarıyla tam anlamıyla bir eğitim merkezi yapılmasını arzu ederdi. Bir kez daha ruhu şad olsun mekanı cennet olsun. Gittiği yerde Hz. Ali kılavuzu, Bozatlı Hızır yardımcısı, Hz. Hüseyin yoldaşı olsun."

Törende konuşan arkadaşı SırrıÖzbek, gençlik ve avukatlık yıllarını birlikte yaşadıklarınıölümünün kendisini çok üzdüğünü söyledi.