Haber-foto: Narin DEMİRCİ

YEMEK DE HEYKEL DE AYNI MUTFAKTAN ÇIKIYOR

Başkan Mahçiçek, personeliyle helalleşerek vedalaştı Başkan Mahçiçek, personeliyle helalleşerek vedalaştı

Tezgahının düzgün ve temizliğinin rahat olması nedeniyle heykel çalışmalarını mutfak tezgahında yaptığının altını çizen Ahmet Akkurt, "Genelde heykel çalışmalarımı mutfakta sürdürüyorum. Çünkü heykel çalışması için mutfak tezgahı çok elverişli. Mutfak tezgahım mermer. Heykel çalışmamaları için de düz bir zemin gerekli. Eğer zemin düzgün olmazsa heykelin bazı yerleri bozuk çıkabiliyor. O yüzden mutfakta çalışmayı tercih ediyorum. Polyester döküm yapıyorum. Atölyenin diğer kısmında resim çalışmaları yapıyorum ama hem suya daha rahat ulaşabildiğim için hem de temizliği daha rahat olduğu için heykelleri mutfakta çalışıyorum. Normalde mutfakta yemek pişer ama benim mutfakta hem yemek hem de heykel pişiyor. Daha doğrusu heykel çalışmalarımı mutfakta yapıyorum. Mutfakta yemek yerken çalışmak hoşuma gidiyor. Zamanı iyi değerlendiriyorum. Mesela kahvaltı yaparken çalışma yapmak hoşuma gidiyor. Hem ortalık daha az kirleniyor hem de zamandan tasarruf sağlıyorum" diye konuştu.

PANDEMİYİ HEYKEL YAPARAK GEÇİRDİ

"İlk heykel eğitimimi 2000 yılında üniversitede aldım. 2006 yılında da profesyonel manada heykeltraş Prof. Dr. Şahin Özyüksel ile çalıştım" diyen Akkurt, sonrasında yer yer heykel çalışmaları olduğundan bahsetti. Ancak son yıllarda heykel çalışmalarına ağırlık verdiğini ifade eden sanatçı, "Özellikle de pandemi döneminde ağırlıklı olarak heykel yapmaya başladım. Pandemiyi bu anlamda çok iyi değerlendirdiğime inanıyorum. Fakat evde heykel yapımında mutfağı kullanmadım. Evdeki mutfakta resim yapıyorum sadece" dedi.

"SANATÇININ, SANATIN BÜTÜN DALLARINDAN ANLAMASI GEREKİYOR"

Bir sanatçının sanatın bütün dallarından anladıktan sonra branşlaşması gerektiğinin altını çizen Akkurt şöyle devam etti, "Benim gözümde sanatçının, sanatın bütün dallarından anlaması gerekiyor. Hepsini çok iyi şekilde bilip, daha sonra kendisine has sanat dalında branşlaşması gerekiyor. Ben de öyle yapıyorum. Resim Öğretmenliği mezunuyum. Ancak heykel eğitimi de aldım. Geleneksel Sanatlar'da yüksek lisansımı tamamladım. Ancak minyatür resim sanatında kendimi geliştirdim. Yani çağdaş ve geleneksel sanatların hepsinde elimden geldiğince eserler ortaya koyup en iyi şekilde yorumlamaya çalışıyorum."

Editör: TE Bilişim