Kilis’in Kahramanmaraşİl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Arık, korona virüs belirtileri nedeniyle test yaptırdı. Testin sonucunun pozitif çıkması üzerine evinde izole olarak tedavisine başlanan Arık'ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

MAHMUT ARIK KİMDİR?

1963 yılında Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde doğan ve şu an 57 yaşında olan Dr. Mahmut Arık ilk, orta ve lise tahsilini Kahramanmaraş’ta tamamlamasının ardından 1982 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesine girmeye hak kazandı. 1988 yılında tıp fakültesinden mezun olduktan sonra ilk görev yeri olarak Kahramanmaraş Göksun Tahir Bay Sağlık Ocağında görevine başladı.

1992 yılında Pazarcık Devlet Hastanesinde, Başhekim ve aynı zamanda Pazarcık Sağlık Grup Başkanı olarak 2001 yılına kadar görev yaptı. 2001-2002 yıllarında önce Tekir 112 Acil hizmetlerinde, daha sonra da Narlı 112 Acil hizmetlerinde görevlendirildi.

2003-2011 yılları arasında Kahramanmaraş’ta İl Sağlık Müdür Yardımcılığı görevinde bulunduğu sırada İdari ve Mali İşler Şube Müdürlüğü, Yataklı Tedavi Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Çevre Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürlüğü, Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Şube Müdürlüğü, Özel Tıp Meslekleri Şube Müdürlüğü, Eczacılık Şube Müdürlüğü, Eğitim Şube Müdürlüğü, Personel Şube Müdürlüğü sorumluluklarını yürüttü.

2015 yılında ‘Herkes kendi sağlığının okur yazarıdır’ adlı projesi ile Belçika’da çeşitli sağlık kuruluşlarında gözlem ve incelemelerde bulundu.

Bolu İl Sağlık Müdürlüğü yanında 30 Haziran 2014 yılından itibaren Bolu Halk Sağlığı Müdürü olarak görev yaptı.

28 Kasım 2016 tarihinden itibaren Aksaray İl Sağlık Müdürü ve Halk Sağlığı Müdürü olarak görevine başladı.

Dr. Mahmut ARIK evli ve bir çocuk babası olup Orta derecede İngilizce, Urduca (tıbbi), Arapça ve iyi derecede Osmanlıca bilmektedir.