Haber ekibimizde bu muhteşem lezzetin püf noktalarını ustasına sordu.

Ayranpınar, ayva kebabını kendi hazırladığı özel sos eşliğinde bakır tabaklarda sunduğunu ifade etti.

Güneydoğu Anadolu bölgesinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan ciğer kebabı, Kahramanmaraş’ta Cumhuriyet Lokantası tarafından başlatılan yeni bir uygulama ile müşterilerin beğenisini sunuldu.

Lokantada Pazar günleri sabahın erken saatlerinde, alışılagelmiş kahvaltı masasındaki zeytin, peynir ve reçel gibi ürünler yerine kuzu ciğerinden kebap ve yöreye has açık ekmek ile kırmızı acı biber kahvaltı mamasında yerini alıyor.

Sabah sabah kuzu ciğeri’ sloganıyla yeni bir uygulama başlattıklarını belirten Cumhuriyet Lokantası işletmecisi Zafer Ayranpınar, “Komşu illerde sabah kahvaltısında ciğer kebabı yemek bir kültür haline gelmiş. İlimizde böyle bir kültür daha önceleri olsa da zamanla yok olmuş.

Bizde ‘Sabah sabah kuzu ciğeri’ adıyla yeni bir proje başlatarak isteyen müşterilerimize lokantamızda Pazar günleri kuzu ciğeri servisi yapıyoruz. 6 hafta önce başlattık. Halkımız bu yeniliği fark etti. Bu projemiz kısmet olursa sürekli devam edecek.” dedi.

İnsanların yeni hizmete teveccüh gösterdiğini ve Ciğerin, damak zevkinin en güzel örnekleri arasında olduğunu ifade eden Ayranpınar;  

“Pazar sabahları ciğer kebabı ses getirdi. İnsanlar sabahleyin erkenden kalkıp ciğer kebabı yemeğe geliyor. Müşterilerimiz dilerlerse ciğer kebabı, dilerseler çorba çeşitlerimizden içebiliyorlar. Ayrıca ciğer kebabının yanında Maraş’a has açık ekmek ile kırmızı acı biber eşliğinde özel olarak servis ediyoruz. Kendini özel hisseden tüm Kahramanmaraş halkını ve misafirlerini Pazar günleri tarihi cumhuriyet lokantamıza bekliyoruz.” diye konuştu.

 Ayranpınar, gelecek 5 yıl için ise tarihi lokantayı tarihi bir konağa taşıyarak müşterilere burada hizmet vermeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi. 

Başkan Okay’dan Gençlere Halı Saha Ve Düğün Salonu Müjdesi Başkan Okay’dan Gençlere Halı Saha Ve Düğün Salonu Müjdesi
Editör: TE Bilişim