Kahramanmaraş'ta farklı okullardan bir araya gelerek tek çatı altında toplanan kantin işletmecileri Sağlıklı Yaşam ve Kantin İşletmecileri Derneği çatısı altında toplandı. Önceki gün akşam düzenlenen toplantı, Kahramanmaraş Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Kadir Gülmezoğlu başkanlık etti.

Kantincilerin sorunlarından ve bunların çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantıda genel bir değerlendirme yapıldı. Toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kadir Gülmezoğlu şöyle konuştu: “Kahramanmaraş sağlıklı yaşam ve kantinciler derneği olarak kuruluşumuzu katılımcılarımız sayesinde gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bizler, okullarda çocuklarımızın gençlerimizin eğitimin bir parçası olduğuna inanıyoruz. Bu süreç içerisinde bizler okulların gerektiğinde bekçisi, temizlikçisi ve çocuklarımızın sorumlusu, ağabeyleri olarak hizmet etmekteyiz. Bizler hizmet sektöründeyiz. Bundan sonraki süreçten de yüzümüzün akıyla yavrularınıza sahip çıkacağız. Velilerimizin gözü arkada kalmasın.”

“ÇOCUKLARINIZI BİZE EMANET EDİN VE RAHAT OLUN”

 Hijyenik bir ortamda sağlık ekiplerinin kontrolünde üretmiş oldukları ürünlerin denetimini yaptıklarını vurgulayan Gülmezoğlu, “Çocuklarınızı bize emanet edin ve rahat olun. Ve gıdalara çok büyük dikkat gösteriyoruz. Günlük almaları gereken besinlere dikkat ediyoruz. Velilerimiz sadece çocuklarını dersleriyle meşgul etmesi konusunda uyarmasını rica ediyoruz. Gıda ve beslenme yönünü bizlere bırakın. Dernek olarak Kahramanmaraş’ta ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite düzeyinde gıda sektöründeyiz. Almış olduğumuz raf ömrü olan bisküvi çikolata tarzı, kendi üretmiş olduğumuz köfte, patates, çiğ köfte, gibi besinlerle çocuklarımıza yardımcı olmayı düşünüyoruz. Denetim kontrolünde üretimlerimiz hijyenik bir şekilde devam ediyoruz.  Günlük periyodik olarak kontrollerden geçiyoruz. Sağlık müdürlüğünden veya esnaf odalarından gelen arkadaşlar bizleri denetliyorlar. Biz her zaman şeffafız. Denetlenmeye açığız. Veliler gelip mutfağımızı ve fiyatlarımızı denetleyebilirler” şeklinde konuşarak sözlerine son verdi.

HABER-FOTO: ÖMER FARUK SALMAN/BUGÜN GAZETESİ

Editör: TE Bilişim