Başkan Mahçiçek, personeliyle helalleşerek vedalaştı Başkan Mahçiçek, personeliyle helalleşerek vedalaştı

Leyla Kitabı, bazı bölümlerinde gerçekleri, bazı bölümlerinde ise sevginin unutulmaz hallerini ortaya koyuyor.

İdris Okur “Aşk romanları okurken insan o duyguya kapılmak istiyor. Yani öyle bir anlatmak lazım ki okuyucu bunu içselleştirsin. ‘Kitabı okurken yaşatmak’ deyimi de zaten aşk romanları bakımından en önemli nüans diye düşünüyorum. Herkes kendinden bir şeyler katabilmeli ve o anları yaşamalı, en azından bunu karşı tarafa vermek benim açımdan en önemli bir kriterdi. “

İLK KİTABIM

Leyla Kitabı’nın ilk eseri olduğunu söyleyen yazar İdris Okur, bir anlık gelişen duygu yoğunluğunun neticesinde başladığını anlattı.

Okur “Leyla Kitabı için sadece bir akşam yetti. Biran başlamak istedim ve sayfalarca yazdım. “İyi yada kötü” bir kriter değil yazmanın kendisi başlı başına bir yaşantı diyebilirim. Yazarken bazen insan kendini o yazıların içerisinde bulabiliyor. Ama peşinen söylemek lazım, yaşamadığınız aşkı yazmak zordur. En azından bir “acıya” şahit olmak gerektirir.

YAZMAK

“Leyla sadece bir karakter” diyen İdris Okur “Onu bir yere konduramazsınız. Yani yaşanmış bir hikaye olduğunu söyleyemem ama Leyla Kitabı sadece duyguların gerçekliğini anlatıyor. Biri gelir canınızı yakar ve siz bunu hissedersiniz. İşte Leyla Kitabı sadece acılardan beslenen bir durumun sonucu demek doğru olabilir.”

“Çok okunan romanlar” kısmında kendinizi görüyor musunuz sorusuna cevap veren Okur “Maksat çok okunan roman olmak ama, asıl maksat okuyanların o duygudan beslenebilmesidir. Kitap yazmak evet bir emek işi ama asıl emek içerisindeki sevgi, bağlılık, aşk ve insanların duygularındaki yıpranma! Geçmişten günümüze sevgilerin nasıl basite indirgendiğinin bir sonucu. “dedi

Yazmanın zorluklarından da bahseden İdris Okur “Leyla Kitabı’nı yazmaya başladığımda bazı insanlar gülümsedi ve sanırım “Başka işin mi yok” gibi hallere büründü. Amaç onları mutlu etmek değil amaç yaşanılan ruh halini yazıya dökebilmekti. Eğer insanlar yazıyorsunuz diye sizinle alay ediyorlarsa bırakın etsinler. Onlar öldüğünde geride ne bırakacaklar ve siz öldüğünüzde ne bırakacaksınız. Günün birinde belki, kirli bir rafın altından Leyla Kitabı çıkacak ve aynı duyguları paylaşan biri bizi yad edecek. “ifadelerini kullandı.

Okur konuşmasına “Çok okunan aşk romanları var, yada buna benzer birçok kitap var. Bunların önemli kısmı kendi dönemlerinde çok da rağbet edilmemiş kitaplardır. Ancak yıllar sonra bir bakıyorsunuz insanlar onu yeniden keşfediyor. İşte Leyla Kitabı’da benim bakış açımı değiştiren yeni bir kapı oldu. “diyerek devam etti.

NEDEN LEYLA?

İnsanlar gerçek karakterleri yazamayabilir. Yada ismini telaffuz etmekten imtina edebilir. Ama ben Leyla ismini bir çekinme neticesinde koymadım. Zaten Leyla önemli oranda bir hayali karakter. Bakın eğer çok acı çekiyorsanız. Aşk acısı yaşıyorsanız ve kendinizi, göğsünüzdeki acıları dindiremiyorsanız bunu yazıya dökmelisiniz. İllaki kitap yazmak değil ama bir şeyler karalamak sizi o acılar içerisinden çıkartacak bir araçtır.

Leyla Kitabı’nın 2021 yılı aşk romanları kategorisinde yer almasının sevindirici olduğuna da dikkat çeken Okur “Leyla Kitabı, herkesin kendinden bir şeyler bulacağını düşündüğüm bir kitap. “ dedi.

Editör: TE Bilişim