Uğuroğlu'nun sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Yeniçağ gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu'na evinin önünde saldırı gerçekleştirildi.

Yeniçağ'ın aktardığı habere göre, Orhan Uğuroğlu arabasına bineceği sırada arkadan gelen 3 kişilik bir grubun saldırısına uğradı.

Saldırganların 34 plakalı bir araba ile geldiği belirtildi.

Emniyet'te ifade veren Uğuroğlu'nun sağlık durumunun iyi olduğu aktarıldı.

EMNİYETTEN AÇIKLAMA

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu’nun saldırıya uğramasına ilişkin yaptığı açıklamada; saldırganlardan 3’ünün yakalandığını, bir şahsın ise firari olduğu ve yakalama çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Günümüzde Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilciliği görevini sürdüren Orhan Uğuroğlu kimdir? Orhan Uğuroğlu kaç yaşında, nereli?

Bir dönem Anadolu Ajansı (AA)'da yönetim kurulu üyeliği yapan ve Ankara Bahçelievler Deneme Lisesi ardından Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu mezunu olan Orhan Uğuroğlu hakkında detaylar...

ORHAN UĞUROĞLU KİMDİR?

Aslen Kahramanmaraş'lı olan Orhan UğuroğluAnkara Çankaya Bahçelievler doğumludur. Orhan Uğuroğlu 50 yıldır gazetecilik mesleğini sürdürmektedir. Günümüzde Yeniçağ Yazarı olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Babası Faik Uğuroğlu ve eski gazetecilerden, Merhumlar Çınar Gümüşel, Kemal Ararat ile Ahmet Tekeş'in vermiş olduğu eğitim sonrası gazetecilik mesleğinde yetişmiştir.

1969 yılında gazetecilik mesleğine adım atmış 12 sene Yeni Tanin Gazetesinde çalışmıştır. Ardından 1981 senesinde Haldun Simavi'ye ait Günaydın Gazetesinde 10 sene görev almıştır. 1990 yılından 2005 yılına kadar Türkiye'nin ilk özel televizyonu Star Tv'de Ankara Temsilcisi olarak görev yapmıştır.

1997'den 2005 yılına kadar Star Tevizyonun'nda "Söz Hakkı" adlı canlı yayını hazırlamış ve sunmuştur. RTÜK'den tek bir ceza almayan Türkiye'nin ilk ve tek canlı yayın programıdır. RTÜK tarafından kendisine takdir yazısı gönderilmiştir.