Cevahir Çınkır ile Melike Işıklar bir süre önce evlenmeye karar verdi. Durum ailelere haber verildi ve kız isteme töreni için Nisan ayı seçildi.
Bunun üzerine Cevahir Çınkır’da Melike Işıklar’ın yaşadığı İstanbul’a geldi. 14 gün boyunca kendisini karantinaya alan Çınkır, daha sonra kız arkadaşı ile korona virüs nedeniyle nasıl bir yol izleyeceklerini kararlaştırmak için fikir alış verişinde bulundu.

İngiltere’de yaşayan Kahramanmaraşlı Cevahir Çınkır’ın ailesi salgın nedeniyle Türkiye’ye gelemedikleri için kız isteme merasimini de telefonla görüntülü arayarak yapmak zorunda kaldı.

Melike Işıklar’ın ailesinin yaşadığı şehir olan Manisa’ya giden çift buradan telefonla İngiltere’deki Cevahir Çınkır’ın ailesini arayarak kız isteme merasimini görüntülü olarak yaptı.

Melike Işıklar’ı oğluna isteyen Rüştü Çankır, durumun şaşkınlığı içerisinde olduğunu belirterek “Nasip ne yapalım rüyam da görsem inanmazdım bu duruma” dedi.

Baba Rüştü Çankır düğün törenini Kahramanmaraş’ta yapacaklarını ifade ederek, koronavirüs salgınının bitmesi durumunda 7 veya 8'inci ayda düğün töreninin Kahramanmaraş’ta yapılacağını aktardı.