Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Dulkadiroğlu Belediyesi, Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü ve Sütçü İmam Üniversitesi’nin desteği ile 16-17 Ekim tarihlerinde gerçekleşen Bilim Şenliği’nde, 4-14 yaş arasındaki çocukların katılabildiği 45 farklı atölye çalışması yapıldı.

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin bilimin farklı dallarıyla tanıştığı “Çekirdekten Bilime” şenliği etkinlikleri, Piazza’nın 2. katında 11.00-19.00 saatleri arasında gerçekleşti.

Öğrenciler,  Fen Atölyesi, Robotik ve Kodlama, Akıl ve Zeka Oyunları, Plateneryum ile Uzay Keşfi, Duygu- Düşünce Atölyesi, Sanat-Tasarım Atölyesi, Müzik Atölyesi, Değerler Eğitimi, Arkeoloji Atölyesi, Coğrafya Atölyesi, Matematik Atölyesi ve Uçak Yapımı Atölyesi ile bilim dünyasına adım atmanın mutluluğunu yaşadı.

Ulusal ve uluslararası geniş marka karmasıyla; hesaplı ve bol seçenekli alışveriş imkânı sunmanın yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapan Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’ndeki Bilim Şenliği’nin açılışı, Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Kenan Örten, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can,  İl Milli Eğitim Müdür Vekili Zekeriya Kahveci, İl Kültür Müdürü Seydihan Küçükdağlı, Onikisubat Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ünsal, TUBİTAK Danışmanı Mehmet Kahraman, TUBİTAK Proje Sorumlusu Cuma Doğan, İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları, Dulkadiroglu Belediyesi Şube Müdürü Murat Akkurt, İl ve İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri, okul müdürleri, projede görev alan öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katılımıyla yapılmıştı.

Editör: TE Bilişim