Et birliklerinin besicilerin yanında olmadığını belirten Konan, “Besiciler olarak karar aldık. Hayvanlarımızı 45 liranın altında kesmeyeceğiz. Yeme o kadar zam geldi kimsenin sesi çıkmıyor. Bizim etimiz 1 liranın üzerine çıktığında herkes müdahale ediyor. Bundan sonra yeme zam geldiği sürece biz de etimize zam koyacağız” dedi.

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde et ve süt üreticisi Yakup Konan, yeme gelen zamlar karşısında et kesim fiyatlarında artış olmamasına tepki göstererek boykot kararı aldıklarını söyledi. Konan, “Besiciler olarak karar aldık. Hayvanlarımızı 45 liranın altında kesmeyeceğiz. Biz 45 liranın altında zarar ediyoruz. Bizim etimizin fiyatı yem paritesine göre 50 liradır” dedi. Besici Konan tepkisini şöyle dile getirdi:

“45 LİRANIN ALTINDA HAYVAN KESTİRMEYECEĞİZ”

“Besiciler olarak karar aldık. Hayvanlarımızı 45 liranın altında kesmeyeceğiz. Biz 45 liranın altında zarar ediyoruz. Bizim etimizin fiyatı yem paritesine göre 50 liradır. Kasap birliği başkanı geçenlerde ‘Ete zam olmayacak’ diye bir açıklama yapmış. Kendileri açısından konuşsunlar. Çünkü kendileri 39-40 liraya alıyorlar. 80 liraya kadar veriyorlar. Kimse bizim üzerimizden hesap yapmasın bizim birlik başkanlarımız zaten yok. Bundan sonra kendi kararlarımızı kendimiz alıyoruz. 45 liradan aşağı hayvan kestirmeyeceğiz. Bu bir hayvanı olan için de geçerli 100 hayvanı olan için de geçerli. Biz bir olmazsak bizim sırtımızdan geçinenler çok oluyor.

“YEME GELEN ZAMMA KİMSENİN SESİÇIKMIYOR”

Sanayi malı olmadığı için mi bu kadar değersiz bizim hayvanlarımızın eti sütü. Sanayi malı olsa yapıyor zammını kimseye danışmıyor. Serbest piyasa diyor. Biz de serbest piyasa diyelim o zaman. Yeme o kadar zam geldi kimsenin sesi çıkmıyor. Bizim etimiz 1 liranın üzerine çıktığında herkes müdahale ediyor. Bundan sonra yeme zam geldiği sürece biz etimize zam koyacağız.

Et Birliği başkanlarına soralım, siz bu besiciye ahirette mi şefaatçi olacaksınız. Dört beş günden bu yana siz ne yapıyorsunuz? Çıkıp da açıklama yapmıyorsunuz? Bütün birlik başkanlarına buradan sesleniyorum. Siz ne yapıyorsunuz, kayıpsınız siz?”