Toplantının ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

''Hukuktan ekonomiye kadar uzanan reform programlarımızın takvimlerine göre uygulanmasına özen göstereceğiz, reformlara sahip çıkacağız. Yeni anayasa süreci Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin tahkimi için de fırsat olacaktır. Her türlü teklife açığız.  Fabrikalarda çarklar hiç durmadı, ürünlerin iç ve dış pazara ulaştırılmasında aksaklığa izin verilmedi.

''GELİN, TÜRKİYE'YE YATIRIM YAPIN''

Tüm yatırımcılara sesleniyorum, gelin Türkiye'ye yatırım yapın. Dün yatırım yapanlar, bugün meyvelerini topluyor. Vatandaşlarımıza evlerinde tuttukları altın ve dövizleri finans kuruluşlarına kazandırmaları çağrımı yineliyorum. 

"CUMHUR İTTİFAKI MESAJI"

Gezi olaylarından 15 Temmuz darbe girişimine kadar her hadisenin arkasında milletimizi birbirne düşürme amacı var. Cumhur İttifakı olarak Türkiye'yi gelecek döneme daha iyi hazırlamak için her zamankinden daha fazla çalışacağız. 

"TÜRKİYE'NİN CORONA VİRÜSLE MÜCADELESİ"

Salgın döneminde işleri azalan esnafı, yüz yüze eğitimin aksamasıyla programı bozulan öğrencilerimizi takip ediyoruz. Salgın tedbirleri konusunda herkesin polisi kendi vicdanı ve aklı olmak mecburiyetindedir. Vaka, hasta ve ölüm sayıları düşüremezsek küresel normalleşme sürecinin gerisinde kalırız, bunun maliyeti ağır olur.  

''58 ŞEHİR KIRMIZI LİSTEDE''

Türkiye'nin büyük bir bölümü malesef kırmızı renge büründü. Vaka, hasta ve ölüm sayılarını insani ve ticari ilişkilerde olduğumuz ülkelerden hızlı düşüremezsek küresel normalleşmenin gerisinde kalırız. Çok yüksek riskli grubu teşkil eden kırmızı kategorideki illerimizin sayısı, nüfusumuzun yüzde 80'ini teşkil eden 58 şehre ulaşmıştır.

 Ramazan ayı boyunca ülke genelinde toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler gerçekleştirilmeyecek.

ERDOĞAN YENİ RİSK HARİTASINI AÇIKLADI

Salgın döneminde işleri azalan esnaflarımızın, öğrencilerimizin durumlarını yakından takip ediyoruz. Ülkemizin tüm imkanlarını sonuna kadar zorluyoruz. Şartların el verdiği her adımda milletimize nefes aldırmaya, esnafımıza yol açmaya çalışıyoruz. Dünyanın pek çok ülkesine göre tedbirleri en akılcı uygulayan ülkeler arasındayız. Vaka, hasta ve ölüm sayıları arttığında, tedbirleri güncellemek zorunda kalıyoruz.  Vaka, hasta ve ölüm sayılarını ilişki içinde bulunduğumuz ülkelerden daha aza düşüremezsek, küresel ticaretten geri kalırız. Vatandaşlarımızı tamam diye ifade ettiğimiz kurallara sıkı sıkıya riayet etmeye davet ediyorum. Aşılamada ileri yaşlardan başlayarak 15 milyona ulaşan sayıyla sahada görmeye başladık. Genel olarak her ne kadar vaka sayıları artsa da yatan hasta yoğun bakım hasta sayıları aynı düzeyde yükselmiyor. Bunun yanında vefat sayılarının artması bizi mevcut uygulamaları gözden geçirmeye zorlamaktadır. İllerimizi düşük riskli orta yüksek ve çok yüksek riskli belirleyerek renklere ayırmıştık.

Çok yüksek riskli grubu temsil eden kırmızı kategorideki iller nüfusumuzun yüzde 80'ini temsil eden 58 şehre ulaşmıştır.

- Türkiye'nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam 21.00 sabah 05.00 olarak haftanın her günü devam edecek.

- Kırmızı kategorideki illerde, pazar günü uygulanan kısıtlama artık cumartesi ve pazar olarak sürecektir.

- Lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın tüm Türkiye'de yüzde 50 kapasite ve belirlenen kurallara uygun şekilde çalışabilecek

- Kapanma saati sonrası ve sokak kısıtlaması günlerindeki paket servisi devam edecektir.

- Ramazan ayında fedakarlık yapacağız. Ülke genelinde hafta sonu sınırlaması uygulayacağız.

- Sadece Ramazan boyunca lokanta ve kafe gibi işletmeler hizmetlerini paket servisle sınırlandıracak.

- Yine ramazan boyunca toplu iftar ve sahur gerçekleştirilemeyecektir.

- Nisan ve Mayıs aytlarınca normalleşme ve izin kapsamın sigorta desteğinden yararlanamayan lokanta ve kafe çalışanlarının primleri desteklenecek nakdi yardım yapılacaktır.

Alarm zilleri çalıyor!

Kahramanmaraş yüksek riskli turuncu kategoriye yükseldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca illerin Kovid-19 değerlendirme kriterlerine göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak gruplandırıldığı haritayı paylaştı. Kahramanmaraş; yüksek riskli turuncu kategoriye yükseldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca illerin Kovid-19 değerlendirme kriterlerine göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak gruplandırıldığı haritayı paylaştı. Kahramanmaraş; yüksek riskli turuncu kategoriye yükseldi.

Yeni normalleşme kapsamında Türkiye'deki iller risk değerlendirme kriterlerine göre 4 kategoriye ayrıldı.

Düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak kategoriler belirlendi.

Kahramanmaraş ilk açıklanan risk haritasında sarı renge sahipti.

Güncellenen haritada ise Kahramanmaraş orta riskli sarı kategoriden, yüksek riskli turuncu kategoriye yükseldi!

KIRMIZI KATEGORİDEKİ İLLER İÇİN ALINAN YENİ KARARLAR NE?

- Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

- Sokağa çıkma sınırlaması 21.00 -05.00 olarak devam edecek.

- Lokanta ve kafeler yüzde 50 kapasite ve belirli kurallara göre uygulanacak.

-Ramazan ayında ise ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak. Sadece Ramazan boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafeler hizmetlerini paket servis ile sınırlandıracak.

-Ülke genelinde sahur ve toplu iftar düzenlenmeyecek.