Onikişubat ilçesi Karamanlı Mahallesinde bulunan 14.sokak çarpık kentleşme nedeni çok küçük bir alana kurulmuş. Yaklaşık 50 yıldır bu şekilde olduğu tahmin edilen sokakta, iki kişi yan yana dahi yürüyemiyor.

Yılların izini taşıyan sokakla ilgili olarak konuşan Ziya Çetinaslan, ''Bu sokağımız Kahramanmaraş'ın en dar sokağı gerçekten, iki kişi yan yana yürüyemiyor. Bu birazda çarpık kentleşmenin bir örneği. Maalesef bu çok acı bir gerçek. Bunu kabul etmek lazım. Burası 14.sokağımız, 13. sokak ile bağlantısı var. Biz bununla ilgili belediyemize dilekçemizi verdik. Allah korusun burada bir yangın gibi bir durum olsa mümkün değil ulaşamazlar'' dedi.

Mahalle için kentsel dönüşüm kararının verildiğini belirten Çetinaslan, ''Ne zaman uygulanacağı belli değil. Serintepe ve Akçakoyunlu mahallelerimizde bu dönüşüme dahil edildi. Şuan da bir atılım yok. Kış şartlarından dolayı beklemede olduğunu düşünüyorum. İnşallah bunu en kısa zamanda çözeceğiz. Şu anda burada yaşayan vatandaşlarımız hizmet alamıyorlar. En büyük sıkıntımız ise bir doğal afet, yangın gibi durumlarda buraya ulaşmak mümkün değil' ifadelerine yer verdi.

İmar nizamı doğrultusunda 1.5 yıl beklediklerini söyleyen Çetinaslan, ''1.5 yıl Sonunda çıkan karar ile kentsel dönüşüme karar verildi. Şu anda kentsel dönüşümden mahallelilerimizin faydalanması için tek şart bin metrekare yer olması gerekiyor. Buda vatandaşlarımızın duyarlılığı ile yapılabilir. Karar belediye meclisinden çıktı ve kesinleşti. Ne zaman uygulanacağı belli değil. En büyük sıkıntımız ise bir doğal afet, yangın gibi durumlarda buraya ulaşmak mümkün değil. Bir kişinin geçebileceği şekilde dizayn edilmiş'' diye konuştu.

HABER-FOTO: ÖMER FARUK SALMAN