Kahramanmaraş Valiliği ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilecek kutlama etkinlikleri 3 Şubat 2018 tarihinde kamu kurum ve kuruluş binaları ile ev ve işyerlerinin bayraklarla donatılması ile başlayacak.

Kutlama etkinlikleri kapsamında 4 Şubat 2018 Pazar günü saat 14.00 Türk Chopper Motosiklet Gösterisi şehrin ana güzergahlarında gerçekleştirilecek.

6-8 Şubat 2018 Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi KAMEK kursiyerlerinin hazırladığı yaklaşık 40 eserlik Kahramanmaraş Resim Sergisi Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi Sergi Salonunda sergilenecek.

7 Şubat 2018 Çarşamba günü saat 20.00’de Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatrosu Oyunu Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

8-12 Şubat 2018 tarihleri arasında Uluslararası Halk Oyunları Gösterilerinde Dağıstan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Halk Oyunları Topluluğu ile Tekirdağ Süleyman Paşa HEM ve Ankara Seymenler Oyun Toplulukları’nın şehrin muhtelif yerlerinde gösterileri yer alacak.

8 Şubat 2018 Perşembe günü saat 10.00’da Geleneksel El Sanatları Sergisi Kültür Park Sergi Salonu’nda, saat 13.30 Kortej Yürüyüşü Valilik önünden başlayıp Atatürk Meydanı’na kadar devam edecek. Saat 14.00’te Kahramanmaraş’ın Kurtuluşu anısına konser programı Kahramanmaraş Sütçi İmam Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde gerçekleştirilecek. Saat 20.00’de Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatrosu Oyunu Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. Ve aynı saatte Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde Kahramanlık Türküleri Konseri başlayacak.

 9 Şubat 2018 Cuma günü saat 10.30 Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde Ortaokullara yönelik Türkiye geneli Kahramanmaraş’ın Kurtuluşu konulu Resim ve Şiir Yarışmasında dereceye girenlere Ödül Töreni düzenlenecek ve tören sonrasında sergi açılışı gerçekleştirilecek. Aynı tarihte saat 11.00 Ulucamii’nde Mevlid-İ Şerif Okutulması ve Hatim Duası’nın ardından hutbe ve vaaz verilmesi gerçekleştirilecek.

Daha sonra Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından saat 12.00’de Ulucamii’nde Etli Pilav-Ayran İkramı yapılacak.

Cuma Namazı’nın ardından Atatürk Meydanı’nda saat 13.30’da Kaleye Hücum ve Bayrak Olayı’nın temsili olarak canlandırılması gerçekleştirilecek.

Kaleye hücum ve Bayrak Olayı’nın ardından saat 14.00’te Uzunoluk’ta Sütçü İmam Olayının Canlandırması ve Süt İkramı yapılarak, kaleye hücumda ilk üçe giren kişiye madalya ve mahalle muhtarlığına ise kupa töreni yapılacak.

Kurtuluş Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesince 9 Şubat Cuma günü saat 15.00’te Atatürk Meydanı’nda Halk Oyunları Gösterisi gerçekleştirilecek.

Aynı günün akşamı saat 20.00’de Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde Türküler İle Kahramanlık Hikâyeleri Bekir Develi ve Mustafa Bozkurt’un katılımı ile gerçekleştirilecek.

Aynı gün ve aynı saatte Dağıstan Halk Oyunu Topluluğu Gösterisi Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesince 10 Şubat 2018 Cumartesi günü saat 10.00-21.00 arasında Uluslararası Güreş Turnuvası Batıpark Spor Salonu’nda 32 ülkeden 300 güreşçinin katılımı ile gerçekleştirilecek.

Kutlama etkinlikleri 11 Şubat 2018 Pazar günü saat 06.30 Ulucamii’de Sabah Namazı Buluşması ve Kuran Tilaveti’nin ardından saat 9.30’da Atatürk Meydanı’nda çelenklerin sunulması, Sütçü İmam’ın Mezarının Ziyareti, Eski ve Yeni Şehitlik Ziyareti, saat 13.00’te Abdulhamit Han Camii’nde Kur’an Ziyafeti ile devam edecek.

Aynı gün akşam saat 19.00’da Valilik Meydanı’nda Kültür Bakanlığı Tarihi Türk Topluluğu Mehteran Konseri, saat 20.00’de Onikişubat Stadyumu’nda Şehit Ömer Halisdemir adına gerçekleştirilecek futbol müsabakasında Onikişubat İdman Yurdu ile Niğde Bor Çukurkuyu Belediye Spor karşılaşacak.

 Saat 20.00’de Valilik Meydanı’nda Kurtuluş Savaşı’nda cereyan eden olayların Tiyatral Gösterileri sergilenecek.

Editör: TE Bilişim