Türkiye ve dünyada madalyalı şehrin en çok bilinen ürünü Maraş dondurmasıdır. Dondurmasının yanı sıra biberi, ezmesi, tarhanası, et yemekleri, çöreği ve un sucuğu da Kahramanmaraş'ta sıkça tüketilen meşhur lezzetler arasında yerini alıyor.

Kahramanmaraş’ın en çok, paça, ekşili çorba, eli böğründe gibi yemek çeşitleri de yurt çapında ün yapsa da pek bilinmeyen öyle yemekleri var ki, tatları ve isimleriyle bir hayli ilgi çekiyor. Bunların başında ise Kallili köfte ve Acem pilavı geliyor.

İŞTE BU YEMEKLERİDEN BAZILARINI SİZLER İÇİN DERLEDİK…

Ciğerli bulgur pilavı

Tereyağında kavrulan ciğerler, bulgu pilavını süsleyerek ortaya harika bir lezzet çıkıyor. Maraş'ın meşhur lezzetleri arasında yerini almış durumda.

Acem pilavı

Hazır bulgur pilavından bahsetmişken, Kahramanmaraş'ın acem pilavını sakın atlamayın. Medeniyetlerin kesiştiği her mutfakta olduğu gibi Maraş mutfağında da baş döndüren lezzetler mevcut ve bunlardan birisi de acem pilavı.

Et, pirinç ve kuru yemişlerin muhteşem uyumu ile adeta baş döndüren ve görüntüsüyle adeta 'ye beni' diyebilecek bir lezzet!

Pilavın içerisinde neredeyse yok yok. Havuç, et, fıstık, bol baharat, kuş üzümü ve daha hangi sebzeyi isterseniz pilavın içerisine ilave edebilirsiniz.

Kallili köfte

Kahramanmaraş'ın en ilginç yemeklerinden biri kallili köfte. İsmi nereden geliyor derseniz, kallili Kahramanmaraş'ta sincap anlamına geliyor. İçerisinde yer alan ceviz büyüklüğündeki bulgurlar sebebiyle kallili köfte adını almış.

Bulgurlu köfteler, kıymalı tarhanayla beraber kaynatılıyor ve ortaya mükemmel bir lezzet çıkıyor. Kıyma ve bulgurdan yapılan köfteler, tarhana içinde pişiriliyor. Çorbaların şahı böylece ortaya çıkıyor.

Maraş köfte

Maraş'ın köfte çeşitlerinden biri de meşhur Maraş köftesi. Daha önce yediğiniz tüm köfteleri unutturacak olan Maraş köftesi nefis kimyonla yapılıyor ve patateslerin arasına diziliyor. Üzerine biber ve domates konmasıyla pişirilen köfte, yavaş yavaş piştiği için mükemmel suyunu veriyor.

Sömelek köfte

Başkan Güngör: “Daima Şehrimizin ve Hemşehrilerimizin Yanındayız” Başkan Güngör: “Daima Şehrimizin ve Hemşehrilerimizin Yanındayız”

Kahramanmaraş'ın çok güzel ve sıklıkla tüketilen lezzetlerden biri de sömelek köfte. Bu mükemmel köfte bulgurdan yapılıyor ve haşlanıyor. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve baharat eklenmesiyle harika bir lezzet ortaya çıkıyor.

Maraş tava

Maraş'ın en sevilen yemeklerinden biri de büyük tepsilere yerleştirilen patlıcanlı, soğanlı ve kuzu etli Maraş tavası! Genellikle güveçte ve fırında yapılan tava yemeği, yavaş yavaş pişerek lezzetleniyor. İştah açan bu lezzetli Kahramanmaraş'ta mutlaka deneyin.

Yoğurtlu dövme çorba

Kahramanmaraş’ta sık sık yapılan çorbaların başında gelen yoğurtlu dövme çorba, sıcak ya da soğuk içilebiliyor. Özellikle Yaz aylarında bolca tercih ediliyor.

Editör: TE Bilişim