Milli sporcu olarak Ülkemizi Ulusal ve Uluslararası arenada başarıyla temsil etti. Bunun yanında Judo branşında Türkiye Şampiyonlukları olmak üzere birçok başarı elde eden Ali İhsan Kabakcı, 1990 Yılında Marmara Üniversitesi Spor Akademisini bitirdi. Birçok spor kulübünde aktif olarak spor yaptı. Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Güreş Federasyonu As Başkanı olarak görev yaptı. Son olarak Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne getirilen Ali İhsan Kabakçı, yaptığı başarılı çalışmalar, Kahramanmaraş’a kazandırdığı tesisler, spor branşlarında alınan başarılar nedeniyle halkın büyük takdirini topluyor.

Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne getirilen Ali İhsan Kabakcı, İl Müdürü olarak görev yaptığı ilk yıllarda Kahramanmaraş Dergisi’ne verdiği röportajda, Kahramanmaraş’a Kayak Merkezi ve Su Sporları Merkezi’nin mutlaka yapılmasını gerektiğini söyledi. 

Ali İhsan Kabakcı Müdürümüzün söylediği Kayak Merkezi Yıllar sonra Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç tarafından hayata geçirildi. Kahramanmaraş’ın tanıtımına büyük katkı sağladı. Su Sporları Merkezi fikrini de kendisi hayata geçiren Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Müdürlüğü döneminde, İlimize 8 Spor Salonu, 1 Tartan Yüzeyli Atletizm Pisti, Işıklandırılmış 17 adet Sentetik Futbol sahası, 1 Doğal Çim saha, 1 Su Sporları Merkezi, Güreş Eğitim Merkezi, 2 Antrenman Salonu, 6 Gençlik Merkezi, 1 Havalı Tabanca Atış Poligonu ve 4 Tenis Kortu, Elbistan’a 2 Bin seyirci Tribünü kazandırdı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Kahramanmaraş Milletvekilleri ve Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’ın büyük desteğini alarak Kahramanmaraş’a bir çok tesis kazandırdı.

Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı’nın çalışmaları saymakla bitmiyor. Şu anda yapımı devam eden projeleri de var. Elbistan Spor Salonu, Merkez 100 Yataklı Kamp Eğitim Merkezi, Çağlayancerit Spor Salonu, Pazarcık Sentetik Futbol sahası Aydınlatma ve Soyunma Odası yapımı, Merkez’e Bin 500 kişilik Yurt yapımı ve Afşin 500 kişilik Yurt inşaatı, Dulkadiroğlu Gençlik Merkezi Projesi yapımı devam ediyor. Bir çok proje yakında tamamlanacak.
Gençlere ve vatandaşlara yönelik çalışmalarda yapan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 81 ilde uygulanması istenilen Ulusal projeleri yürütüyor. İl Müdürlüğü olarak kendilerinin hazırladığı projeler de var. Bunlardan bazıları “Sportif yetenek taranması ve spora yönlendirme projesi” bu kapsamında 23 bin 3. Sınıf öğrencisinden 11 Bin 250 öğrenci Yetenek taramasına katılım sağladı. “Koşabiliyorken Koş” Projesi kapsamanında2018 yılı sonu itibariyle 12 bin 271 kişi katılım sağladı. 

MEB ve GSB arasında yapılan işbirliği çerçevesinde İl milli Eğitim Müdürlüğü tarafında gönderilen 3.ve 4. Sınıf öğrencilere “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” Projesi kapsamında aylık periyodlar halinde yüzme eğitimi verildi. “Yurdunda Yüzme Bilmeyen Kalmasın” Projesi kapsamında yurtlarda kalan öğrencilere yüzme eğitimi verildi. Haftanın üç günü 12 Şubat Stadyumu’nda “2 Teker Sağlık için Kalbe Yeter” Projesi kapsamında 25 adet bisiklet ile bisiklet günleri faaliyeti yapıldı. Askeri ve Polis Okullarına hazırlanan gençlere ücretsiz spor mülakatları hazırlık kursu açıldı ve Halen Osman Sayın Spor Salonunda bu kurslar devam ediyor. Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile yapılan “ Sporda Hayat Var” Protokolü kapsamında 2018-2019 yıllarında 348 kişiye spor yaptırıldı.
İl Müdürlüğünün uyguladığı diğer bazı projeler şöyle; “Yüzmeme Engel Olmaz, Destek ol”, “Bedenim Mahkum Ama Ruhum sporla özgür”, “Gözlerimle Değil, Yüreğimle Oynuyorum”, “Yeteneğim Engelimden Büyük”, “Mutlu Çarşamba”, “Madalyalı şehir Olimpik sporcularını arıyor”, Alo Spor, Siz arayın biz gelelim” gibi projeler.

SPORTİF FAALİYETLER

Spor tesislerinin yapılmasının ardından, personel sayısında artırılan Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Rafting, Yamaç paraşütü, Atlı Binicilik, Kayak ve Ekstrem sporlar olmak üzere 42 branşta hizmet veriyor. 
İl Müdürü ve ekibinin başarılı çalışmaları sonucunda, Son 5 yılda 39 bin 323 olan sporcu sayısı 76 bin 993’ çıkarıldı. 2018-2019 Eğitim Yılında Okul sporlarında lisanslı öğrenci sayısı 15 bin 855 oldu. Kahramanmaraş il Spor Merkezleri sporcu sayısın bakımından in 5 Bin 037 olan sporcu sayısı ile Türkiye’de birinci sırada yer aldı. İlimiz 8 Bin 130 sporcu kartı sayısı ile Türkiye’de 6. Sırada yer alıyor.

GÜREŞ DALINDA DÜNYA BİRİNCİLİĞİ

Güreş dalında da büyük başarılara imza atan Müdürlük Güreş dalında 2018 yılında 1 Dünya birincisi, 2 Avrupa Birincisi, 1 Avrupa İkincisi, 1 Avrupa 3. sü, 6 Türkiye 1.si. Yine (Atıcılık –Trap Skeet) dalında 1 Avrupa 3.sü, Judo dalında 1 Balkan Şampiyonu, 25 Türkiye Birincisi, 12 Türkiye 2. si, 25 Türkiye 3.sü çıkmasını sağladı. Bu kadar Madalyanın Kahramanmaraş’a gelmesinde emekleri oldu.

Evet bu kadar başarılara imza atan Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü var. Ben Kahramanmaraş’a bu kadar tesis, yatırım, başarı getirilmesinde büyük emeği olan Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali, İhsan Kabakcı’ya ve ekibine teşekkür ediyorum. Bana göre Kahramanmaraş’taki Müdürler içerisinde en çok başarılı olan Müdürlerden bir tanesidir. Gecesini gündüzüne katmış Kahramanmaraş’a bu kadar başarı getirmiş. Ben kendisine şehrimize yaptığı güzel hizmetlerden ve gelen başarılardan dolayı teşekkür ediyorum. Böylesine başarılı bir Müdürlük bir, teşekkürü, bir takdiri hak ediyor bence. Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı Kahramanmaraş için bir şans. Bu Müdürümüze sahip çıkmamız gerekiyor. Kendisine Kahramanmaraş’a yapacağı yeni projelerde daha çok destek olmamız lazım. Destek olunur ise Kahramanmaraş daha çok başarılar gelir. Şehrimizin tanıtımına da daha çok katkı sağlanmış olur. Çünkü bir spor müsabakaları şehrimizde yapılır. 
Kaynak; http://kahramanmarasgazetesi.com.tr/kahramanmarasin-basarili-muduru-ali-ihsan-kabakci/

Editör: TE Bilişim