Yaklaşık 60 yıl önce Kahramanmaraş’ı çevreleyen Ahır Dağı’nın adını alan kentin yerli markası Ahır Dağ Gazozu, genç bir girişimcinin çabalarıyla tezgahlardaki yerini yeniden aldı.

1960’lı yılların başında bugünkü Gazipaşa Mahallesi Atabey Apartmanının yanında gazozhane denilen yerde üretimi yapılan ilk Ahır Dağ gazozu, o dönem özellikle sinemalarda ve bakkallarda aranan meşrubatların başında geliyordu.

Aradan geçen 60 yıl sonunda Ahır Dağ gazozu, çocukluğunda kurduğu hayaliyle Ahmet Yuvayapan tarafından yeniden üretime başladı.

Konuyla ilgili bilgi veren Ahmet Yuvayapan; “Bu benim çocukluk hayalimdi. O dönem Ahır Dağ gazozu idi. Biz markaya Ahir Dağ adını verdik, bizim dağın adını değiştirme gibi bir fikrimiz yok, markanın ulusala olarak açılması için Ahir isminin biraz daha sempatik olduğunu düşündük. Markamızı Ahir Dağ gazozu olarak serüvenine devam edecek.

Biz bu gazozu doğal üretiyoruz. Biz glikoz şurubu kullanmıyoruz, doğal şeker kullanıyoruz. Reçetemiz o eski reçetenin aynısı. Bunu 8 tane reçete çıkartarak yaptık. Geçmişte bu gazozlardan için büyüklerimizden yardım aldık, en yakın tatları sorduk, onlarda şuan ürettiğimiz bu gazozu dediler. Yeni sezonda firmamız, Ar-ge çalışmaları sonucu 9 çeşit yeni üretimle yoluna devam edecek.