Çarşamba günü Kahramanmaraş kent genelinde dondurucu soğun etkili olması bekleniliyor.

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü'nden alınan verilerine göre; Kahramanmaraş'ta yarın ve salı günün yağışının ardından, dondurucu soğuklar geliyor.

5 günlük hava tahmin raporuna göre Çarşamba ve Perşembe günü en düşük sıcaklığın 1 derece kadar düşmesi ve ilçerde ise sıfırın altında 9 dereceye kadar gerilemesi tahmin ediliyor. Öte yandan dondurucu soğukların kuzey ilçelerde daha çok etkili olması bekleniliyor.

MEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Bölge genelinin çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Yağışların kıyı kesimlerde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış, iç kesimlerde yağmur, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı beklenmektedir. Beklenen yağışların Adana'nın güneyi (Karataş ve Yumurtalık, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Gaziantep'in batısında (İslahiye ve Nurdağı) kuvvetli olacağı tahmin edilmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Fatih Ceyhan’dan belediye personeline yüzde 50 zam müjdesi Fatih Ceyhan’dan belediye personeline yüzde 50 zam müjdesi

RÜZGAR: Güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, yağış anında kuvvetli, kıyı kesimlerde kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir.

UYARILAR: Doğu Akdeniz’de Kuvvetli Yağış Bekleniyor!! Doğu Akdeniz'de beklenen yağışların bugün (17.01.2021 Pazar) öğle saatlerine kadar kuvvetli (21-50 Kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Yağışların Adana'nın güneyi, Kahramanmaraş'ın batısı (Merkez ve Türkoğlu) Osmaniye ve Hatay çevrelerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, bölgenin kuzeyinin yüksek kesimlerinde (Toroslar) yoğun kar (20 cm ve üzeri) şeklinde olması beklendiğinden, sel, su baskını, kar yağışı olan yerlerde buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar ile kıyı kesimlerde yıldırım tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

Doğu Akdeniz’de Fırtına Bekleniyor! Doğu Akdeniz’de bugün (Pazar) batı ve güneybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına bekleniyor. Fırtınanın; Pazartesi sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilişim