Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı içerisinde TÜBİTAK ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nı ziyaret ederek Deneyap Teknoloji Atölyesi’nin Kahramanmaraş da kurulması için girişimlerde bulunmuşlardı. 2020 yılı içerisinde 18 ilde kurulması planlanan Deneyap Teknoloji Atölyesi Kahramanmaraş’a da kurulacak.

T.C. Cumhurbaşkanlığı’nın ilk 100 günlük İcraat Programı çerçevesinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı“Geleceğin Teknoloji Yıldızları Programı”nı ortaklaşa yürütmektedir.Program kapsamında; geleceğin mühendislerinin, teknoloji girişimcilerinin ve bilim adamlarının yetiştirileceği 100 Deneyap Teknoloji Atölyesinin 81 ildekurulmasına karar verilmiş olup,ilk etapta 2019 yılında 12 şehirde Deneyap Teknoloji Atölyeleri kurulmuştur.

2020 yılı içerisinde 18 ilde daha kurulması planlanan Deneyap Teknoloji Atölyelerinin 2. etabına şehrimizin de dahil edilmesi için Büyükşehir Belediyesi tarafından TÜBİTAK ile Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileri Ekim ayında ziyaret edilmiştir. Ayrıca, Ankara’nın tek Deneyap Teknoloji Atölyesi olan Keçiören Deneyap Teknoloji Atölyesi Büyükşehir Belediyesi heyetince incelenmiştir. Deneyap Teknoloji Atölyesinin ilimize kazandırılması için taleplerimiz ilgili makamlara iletilmiş ve resmi yazışmalarda bulunulmuştur. Büyükşehir Belediyemizin girişimleri sonucunda, Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulacak iller arasına Kahramanmaraş dahil edilmiştir.

Deneyap Teknoloji Atölyeleri Nedir?

Deneyap Teknoloji Atölyelerinde; 4. ve 5. sınıflar (ilköğretim), 8. ve 9.sınıflar (ortaöğretim) öğrencilerine Tasarım-Üretim, Robotik-Kodlama, Elektronik Programlama, Havacılık ve Uzay Teknolojileri, Nesnelerin İnterneti ve Mobil Uygulama, Yazılım Teknolojileri ve gibi alanlarda eğitimler verilmektedir. Öğrenciler, derinlemesine eğitim alacak ve ilgili eğitimler sonrasında takım arkadaşları ile birlikte kendi projelerini üreteceklerdir.

Başvuru ve Sınav Tarihleri

Fatih Ceyhan’dan belediye personeline yüzde 50 zam müjdesi Fatih Ceyhan’dan belediye personeline yüzde 50 zam müjdesi

Deneyap Teknoloji Atölyesine başvurular 6 Ocak 2020 tarihinde sona erecek ve 9 Şubat 2020 tarihinde yazılı sınav yapılacaktır. Yazılı sınavı geçen öğrenciler, Mart ayında gerçekleştirilecek uygulamalı sınava alınacaktır.

18 şehirde yaklaşık 3 bin öğrencinin Nisan ayında eğitime başlaması ve her bir şehirde toplam 160 öğrencinin eğitim alması beklenmektedir.

Başvurular, https://deneyapturkiye.ataaof.edu.tr/ adresinden yapılabilecektir.

Editör: TE Bilişim