Site bahçesindeki parka kurulan kazan kaynatılarak, komşulara aşureler dağıtıldı. Site sakinlerinden Mehmet Yaylalı, Ufuk Demirkan, Tevfik Doğan, Özenler Demir, Aydın Büyükçelik ve Mehmet Kutas organizesinde yapılan aşure etkinlikliğine tüm Zekeriya Köy 3 sitesi sakinlerinden katılım sağlandı.

Site sakinlerinden Mehmet Yaylalı etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, "Aşurenin bu mecazi anlamı toplumumuz için bu gün her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır. Milletimiz asırlardır sürdürdüğü gelenekle bu gün de farklılıkların ahenk içindeki ortak tada katkı sağlamaları ,birlik gibi kültürümüzün özünde var olan güzellikleri devam ettirme bilinci ile birbirinden farklı tatlı tatları aynı kazanda kaynatıp, aşure aşı yapmaya ,birlikte yaşamanın sembolünü tadarken muhabbeti paylaşmaya devam etmektedir'' dedi.

Ufuk Demirkan ve Tevik Doğan ise şunları kaydetti, ''Muharrem ayı münasebetiyle yılladır geleneksel hale getirdikleri aşure ikramını bu yıl da gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün bizim için çok önemli bir gün. Muharrem ayının ülkemize bolluk, bereket ve barış getirmesini diliyoruz. Aşurelerimizi vatandaşlarımıza dağıtıyoruz''

Özenler Demir, Aydın Büyükçelik ve Mehmet Kutas ise emeği geçen herkese ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

HABER: ÖMER FARUK SALMAN